dissabte, 15 de juliol del 2006

QUANTA, QUANTA GUERRA

L'atac de l'exèrcit israelià al Líban és d'una gravetat extrema. També ho és quan massacra la població palestina als territoris ocupats, per descomptat. Però que no ens facin combregar amb rodes de molí, si us plau! Que tot aquest genocidi de civils es legitima per aconseguir l'alliberament de dos putos soldats. Au va! Aquesta és l'excusa! Com sempre, els estats utilitzen els seus soldats de conillets d'índies. I en el cas d'Israel, és ben conegut el poder del que podríem anomenar complex militar-religiós en el manteniment de la tensió bèl.lica. Sens aquesta ni els ultraortodoxos ni l'alta jerarquia militar tindrien res a pelar i la seva influència social, econòmica, cultural i política, desapareixeria. I per descomptat, no cal oblidar el paper dels Estats Units i, més concretament de l'Administració Bush, en tot plegat. Ja fa temps que Israel és una peça americana en l'escaquer del Pròxim Orient. Els israelians arriben allà on els americans no gosen o no volen arribar (per no emprenyar els seus aliats saudites i del Golf). Posar en un mateix nivell el mal que poden fer uns quants coets Katiuska amb tot l'arsenal ultramodern israelià és fer trampes.

Sempre he defensat el dret d'Israel a existir, però també ha d'existir un Estat palestí i Jerusalem s'hauria de convertir en una mena de ciutat oberta, desmilitaritzada i governada per algun tipus de poder local plural. També hem de tenir en compte el paper de Síria i d'Iran, és clar. Són dues potències regionals que volen acabar amb l'estat israelià. No ho podem permetre. Cal una aliança entre pacifistes de debò israelians, palestins i àrabs en general. I cal desactivar el poder de les oligarquies religioses i militars arreu.

Matant a sac, com ho està fent Israel, només es genera odi i més odi. Per cert, que no pocs ecspanyols trempen quan senten l'ambaixador israelià afirmant taxativament que ells mai no negociaran amb terroristes. En el seu fur intern, segurament deuen pensar... qui fos israelià per rebentar els terroristes amb els enormes tancs Merkava.

Us recomano descarregar-vos aquest joc seriós, fet per l'uruguaià Gonzalo Frasca. És un joc amb missatge, segur que, llestos com sou, de seguida el captareu.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

"Sempre he defensat el dret d'Israel a existir, però també ha d'existir un Estat palestí i Jerusalem s'hauria de convertir en una mena de ciutat oberta, desmilitaritzada i governada per algun tipus de poder local plural"
Somnies truites. aquest es un mon darwinia i quan dos gosos es barallen pel mateix os, ja sigui la terra de Palestina o la de Catalunya, nomes un d'ells la pot tenir. L'altre sera un mes de tans pobles despareguts i oblidats. Aixo es tan valid pels jalestins i els jueus com pels catalans.

17 de juliol del 2006, a les 10:14:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home