dijous, 2 de novembre del 2006

REFLEXIONS POST-ELECCIONS A LA CAC (2a part)

Un cop feta una reflexió d'urgència dels partits, toca ara parlar dels acords post-electorals. Així ho veig jo:

Hipòtesi 1.- Sociovergència hard, és a dir, un acord formal entre CiU i PSC, un govern de gran coalició, recolzat per 85 diputats. Penso que és poc probable, per innecessari.

Hipòtesi 2.- Sociovergència soft, seria un acord de no agressió. CiU governa a la CAC i dóna suport al PSOE a Madrid, de manera que el PSC queda totalment anul.lat, perquè es veuria obligat a donar suport a CiU en aquells moments delicats. Això acceleraria el seu ensorrament com a alternativa, en benefici del PP, d'ICV, dels NKOTB, i fins i tot d'ERC. I de la pròpia CiU, és clar. De totes maneres la submissió del PSC al PSOE és tan gran, que segur que si el PSOE ordena que els sociates se l'embainin, se l'embainaran. I aquesta hipòtesi, penso que és la que vol Ferraz.

Hipòtesi 3.- Front Patriòtic, coalició o acord de govern entre CiU i ERC. Tots junts apleguen 69 escons, un més dels necessaris. Òbviament seria un acord raonable en teoria. Però en la pràctica penso que del tot impossible. No només pels odis entre les dues militàncies sinó perquè segurament l'ultra Duran i Lleida el boicotejaria de mala manera. Pensem que UDC deu haver tret entre 10 i 12 diputats, i estic segur que l'ultra Duran els faria servir per avortar l'acord. I tindria el suport de la Brunete i de tot quisqui, La Vanguardia, El Periodico, El Pais, es convertiria en el salvador d'Ecspanya. Paradoxalment és la hipòtesi més senzilla. Per altra banda, els d'ERC ja han dit que el Govern Catalanista i d'Esquerres hauria de durar pel cap baix, uns vuit anys.

Hipòtesi 4.- Tripartit amb Montilla de president, reedició de l'acord del 2003. Sumen 70 diputats i és factible. Però el preu per ERC seria altíssim, enorme. Posar en Montilla de president de la CAC, amb els vots dels independentistes, és inimaginable. Si ja va ser dur amb en Maragall, amb en Montilla seria definitiu. Si ERC opta per aquesta via, va a la seva mort. Montilla no és Maragall, ni de lluny. L'única factibilitat d'aquesta opció és que Puigcercós fos nomenat conseller en cap, i capo de facto d'ERC. Carod, en compensació, si el seu ego cedís, podria ser president del parlament, i Benach, abonat permanent a la llotja del Nou Camp.

Hipòtesi 5.- Tripartit sense Montilla com a president, seria un nou acord com el 2003, però amb un altre president que no fos en Montilla. Per exemple, el propi Carod podria optar a la presidència de la Generalitat, mentre que en Castells seria conseller en cap i Montilla tornaria a Madrid, d'on no ha abandonat el seu escó. De fet, per Montilla, aquesta candidatura no ha estat més que una campanya més en el seu currículum, una destinació. No es jugava res, atès que ha quedat més que demostrat que ignora totalment la realitat del país. Aquesta opció seria ben vista per ERC, sobretot pels carotians, tot i que segurament caldria aguantar amb molta paciència les impertinències dels palanganeros d'ICV, morts d'atacs de banyes. Donat que per ser president de la Generalitat s'ha de ser diputat del Parlament, l'opció d'alguna figura emblemàtica que fes de president, queda del tot descartada.

Conclusio... provisional. A hores d'ara aquestes són les possibilitats que hi veig. La més probable, segurament, serà la 2, tot i que cap d'elles és descartable. Per ordre de possibilitats seria 2-4-5-3-1. És així com ho veig jo, a hores d'ara.

14 Comments:

Anonymous Anònim said...

Normalment estic d'acord amb tu, excepte quant et pasa de redical perque t'ho demana el cos( tot i així ho entenc, docs a mi també em pasa).

Però aquest cop no veig gens fàctible la teva opció principal( la 2), doncs certament era l'opció prioritaria( i de lluny) de CyU, d'aqui la seva equivocada campanya del tot o res,però amb aquest resultats és improbable i casi suicida, amb 48 diputats a 20 de la majoria, no hi ha govern estable que valgui(base de la campanya de CyU, i d'aqui a poc( aposto pel 2007, màxim primers del 2008), tindrem eleccions apanyoles, si el ZP treu un bon resultat i no necesita els vots de CyU, el famòs Dragon Khan del tripartit sera un joc de nens( i t'asseguro qu'els sociates, els hi tenen ganes).

Cyu ja ha fet una cagada de llibre, amb la seva nefasta campanya, un'altre cagada monumental, els pot portar a la miseria politica, i crec que tant ineptes no son, o sí.:)

2 de novembre del 2006, a les 19:51:00 CET  
Anonymous Anònim said...

No entec l'odi cerval d'ERC cap a CiU i la submissió al PSOE. Prefereixen entregar tot el poder polític a Catalunya als ecspanyols del PSOE que els tracten com a meuques barates.

I tant barates: Totes les enculades que els sociates han fotut a ERC els han sortit gratis: expulsió de Carod, nomenament de Majó, punyalada per l'esquena en el hoquei amb xantatges als paisos que havien de votar, canvi de bàndol en l'estatut, expulsió del govern, nomenament d'Hereu, corredisses per un pressupostos insuficients, votant a favor d'un llei que lamina competencies, Bracons, línia MAT ...

Al final, veig que ERC no és pas millor que CiU: molt de garlar i gallejar (Tenim la clau, tenim la clau1) però que han fet des del punt de vista nacional quan han estat al govern: res.

Entre uns i altres, pobra Catalunya: qui et diu defensar (CiU o ERC, tant és) t'entrega als ecspanyols perque et violin i se't pixin a sobre.

2 de novembre del 2006, a les 21:43:00 CET  
Blogger bacus said...

Hipòtesi 4.- Tripartit amb Montilla de president és la bona si ZPPoter dona el vist i plau...

crec que pel votant de ERC de tendencies NPD te que se rapidament expulsat del partit de macià/companys...

es inacceptable que es jutgin les persones pel lloc de neixament o si el seu grau de acceptacio de una llengua que no és la materna no arriba als nivells de puresa catalana (rh-)

d'aqui a la eugenesia de subnormals o sub-rases i a poc...

jo prefereixo l'esforç de "conversió" a una llengua forania que no un que te la meterna com en mas i es un fill de puta de primera magnitut..... per puta entenem per la matria Catalunya-botiflera...

en quan a programa electoral ni hi ha color, margall és una mena de "ni ha que neixen estrellats" però montilla sembla un persona que ni el playboy d'en puigcercos li farà ombra...

recomanaria un Montilla-Vendrell i Caretero com a numero 2, fer president montilla OK, pero carta blanca en absolut, part de les regnes de poser tenen que estar en mans de gent capacitada, cosa que ni carod ni puigcercos (ha fet president ZP amb en mata-zares) a canvi de res.........

2 de novembre del 2006, a les 21:44:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Potser millor que en Montilla sigui president i acabi amb el català d'una punyetera vegada perquè intentar seguir els raonaments de l'anterior missatge amb una escriptura tan deficient és impossible.

Nen, ja sé que ara a ERC aneu de multiculturals com el Ciutadins, però el nostre agonitzant idioma no mereix tal acarnissament.

Si aquests ens han de portar a la independència, que Santa Rita ens agafi confessats!

Que ERC no vulgui donar el poder a Mas ho entenc. Però que el vulguin donar a un ecspanyol com Montilla que mai ha sortit del cinturó i que Catalunya se li enfot i que farà tot el possible per espanyolitzar-nos més i més.

NO crec que Catalunya arribi viva a la independència. Aquests indigents intel.lectuals se la carregaran abans. Només cal mirar Barcelona ...

2 de novembre del 2006, a les 21:57:00 CET  
Anonymous Anònim said...

CONCLUSIÓ.

Opcions 4 i 5

la resta les pots deixar còrrer.

4 de novembre del 2006, a les 15:05:00 CET  
Anonymous Anònim said...

CONCLUSIÓ.

Opcions 4 i 5

la resta les pots deixar còrrer.

4 de novembre del 2006, a les 15:05:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Hola Josep quan parles d'un govern "recolzat" per 85 diputats, de què parles? Potser és que el govern està cansat i es recolza en una pinya feta pels 85 diputats per no caure a terra?

4 de novembre del 2006, a les 15:08:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Va, home, mulla't.

1) Quina opció prefereixes tú?

2) Si com sembla, el tripartit 2 està fet, que et sembla que ERC faci president de la Generalitat de Catalunya a un ecspanyol que ha votat que català i valencià són dues llengües diferents i que rebutja el traspàs de l'aeroport? Així ens apropem a la independència?

4 de novembre del 2006, a les 19:08:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Hola dit i fet,
Jo sóc el del missatge duplicat:
-------------------------
CONCLUSIÓ.
Opcions 4 i 5
la resta les pots deixar còrrer.
--------------------------
si això de mullat anava per a mi et diré que:

1) La meva preferència seria CiU+ERC

2) Imaginar-me al montilla de president em fa venir basques, suposo que veure'l en el càrrec em produiria/produirà el vòmit, que és el que em va passar en veure al maragall ocupant-lo, pel que fa a apropar-se a la independència no crec que tampoc ens hi acostem gaire mentre els de la "C" tinguin enganxat el tumor parassitari que hi ha darrera la "i"

4 de novembre del 2006, a les 22:21:00 CET  
Anonymous Anònim said...

anònim,

de fet, la pregunta anava adreçada al pepet sort, que sempre tira la pedra i amaga la mà.

però aprofito la teva resposta per dir-te que jo també crec que aquest pacte seria el millor per Catalunya.

I, honestament, després dels darrers 26 anys, ja jo no sé si estem més a prop de la indepèndencia o a punt d'estimbar-nos com a poble.

Espero que el Sort il.lumini el camí amb la seva resposta! ;-)

4 de novembre del 2006, a les 23:38:00 CET  
Blogger Dessmond said...

Montilla, que merendilla!.
ERC reedita el tripartit haven patit una fuita del 25% dels seus vots. Crec, com tu, que fan bastant mal negoci. A més de fer un mal servei al país.
Quin nivell el d'aquesta patum de Manelics!

5 de novembre del 2006, a les 22:57:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Hola Dessmond,
Mai hauriem de confondre els nostres desitjos amb la realitat, primer aquesta fuita del 25% de vots s'hauria d'ajustar tenint en compte l'augment de l'abstenció, en segon lloc hi ha un fort i arrelat convenciment a ERC de que els perjudica menys aquest govern que un amb CiU, recordem que tot i les relliscades, tot i ser-ne expulsats, tot i tenir en contra a tots els mitjans importants i secundaris i tot i ser culpabilitzats fins i tot de la sequera i de les inundacions només han perdut 2 escons, altres han rebut clatellades més dures quan tots els periodistes del règim els afalagaven i els reien totes les gràcies, també hem de considerar que dins ERC hi ha dues corrents, la independentista pura i la que prioritza la, des del meu punt de vistra tronada, mística pseudoreligiosa de "les esquerres", no fa falta que us digui quina és la que controla la cúpula a hores d'ara, ja per acabar hi ha una forta animositat a nivell personal entre alguns individus de CiU i d'ERC i això enverina l'ambient.

5 de novembre del 2006, a les 23:23:00 CET  
Blogger Dessmond said...

Anonymous,
Procuro no confondre els desitjos amb la realitat. Això sempre.
El 25 % és clar que hi ha responsabilitats a l'abstenció. I aquesta ha afectat a tothom. Però cap formació ha perdut la quarta part dels seus vots.
Jo he de dir que conec militants erkys que van votar convençuts que Montilla no seria president. Al menys per mor d'ERC.
He de dir que el meu desig no és que a ERC li vagi el carro pel pedregar. Li desitjo el millor dels èxits.

6 de novembre del 2006, a les 12:08:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Aquests d'ERC són rucs! O estan sonats!

Els sociates es queden amb Economia, Salut, Educació, Indústria i Treball, Justícia i Polítiques Territorials i Obres Públiques.

Deixen Educació en mans dels sociates!

Gestionaran menys pressupost amb cinc conselleries que la palangana amb dues!

Es queden amb Benestar, que els sociates van buidar de contingut fa tres mesos!

Carod no serà ni Conseller en Cap. Serà Vicepresident com el Saura!

És una rendició en tota regla!

Sort, va, explica'm que pretèn ERC (si pots)!

6 de novembre del 2006, a les 22:50:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home