diumenge, 6 de gener del 2008

UN PROGRAMA DE LUXE... PERÒ CATOSFÈRIC?

No m'agradaria que aquest post s'interpretés com una crítica destructiva a una iniciativa que tan bon punt va sorgir ha comptat amb la meva aprovació i inscripció, dit sigui de pas. Passa, però, que a mesura que es va concretant, van sortint més dubtes. I un que ja fa molts anys que s'afaita, o que s'afaitava, en el meu cas, se li comença a pujar la mosca al nas. El paper de tonto útil el reservo per en Mas amb en ZP o per en Carod amb el Tio Pepe. A mi no me'l doneu.

Tot plegat ve a tomb de la lectura del programa definitiu de Les (primeres?) Jornades de la Catosfera, que tindran lloc a Granollers els propers dies 25, 26 i 27 de gener. Un simple cop d'ull a la llista de participants convidats als actes inaugurals, taules i fins i tot tallers, ens permet veure que molts d'ells, estrictament, no pertanyen a la Catosfera, de fet són autèntics aliens, la seva presència en les quals no està de cap manera justificada. Aquesta és la conclusió que he extret després d'entrar en els seus blocs o webs, on la presència del català brilla per la seva absència.

Caldrà recordar que, el debat imbècil sobre la naturalesa de la Catosfera va quedar més que tancat, com no podia ser d'una altra manera, en el sentit que la formen els blocs escrits en català sigui a Granollers, Cornellà o la Xina Popular, com va dir aquell? Doncs si això és així, què hi pinten un seguit de convidats que siguin o no catalans, i independentment de la seva vàlua com a blocaires, no empren el català en el seu bloc o web? Avançant-me a la resposta immediata, típica i tòpica, faig una altra pregunta: Com és que si volem convidar blocaires d'altres comunitats lingüístiques, sempre convidem els que empren l'ecspanyol? És que no hi ha blocaires en anglès dignes de ser convidats? (pregunta aquesta darrera, que podeu titllar-la de retòrica o d'imbècil). S'ha intentat contactar, per exemple, amb el Moulitsas (foto), amb la Huffington, amb el Reynolds, la Cox, etc? O és que estem amb allò de sempre, que quan es parla del món mundial, de fet ens referim a una ciutat penjada enmig de la més àrida estepa, el nom de la qual ni tan sols mereix ser teclejat?

Passo llista
L'exercici és molt senzill. Es tracta de veure quins dels convidats té el seu bloc en català, encara que només sigui de forma parcial o minoritària (perquè després diguin que sóc massa tancat). Anem a veure.

A la conferència inaugural apareix com a figura estelar el senyor César Calderón, en la seva qualitat d'expert en ciberactivisme i acció política digital. El seu bloc, NetoRaton 2.0, està inscrit íntegrament en ecspanyol, i dels enllaços que penja tot just un o dos són en català. Això sí en la seva presentació se'ns diu que "Es considera un admirador de Catalunya i dels catalans a qui coneix bé perquè va treballar uns anys a Barcelona dirigint un dels principals portals immobiliaris del continent". Realment només falta que digui que els autòctons de províncias, són gent molt oberta i simpàtica. Però el millor és això de conèixer Catalunya a través de dirigir un portal immobiliari (sic). No cal dir que amb aquestes paraules ja està tot dit sobre quina és la Catalunya que coneix el sr. Calderón (per cert, no serà familiar de l'impresentable president d'un club de futbol el nom del qual ni tan sols mereix ser teclejat?). Collons amb el Calderon, la cosa comença una mica torta.

Continuem. L'assessor periodístic Juan Varela, té un bloc escrit exclusivament en ecspanyol, sense cap enllaç amb la catosfera. Ara bé, segons sembla, va ser subdirector del Periódico de Catalunya. Un pas endavant, cal reconèixer-ho, respecte l'anterior.

Més. En Genís Roca, en el seu bloc, empra l'ecspanyol, i són escassos els enllaços amb la catosfera. En Dídac Lee, si bé és cert que té molts més enllaços amb la catosfera, el seu bloc també està escrit en ecspanyol. En el cas de Jean-François Clercx, la novetat és que el seu web, que no bloc, només està visible en anglès. El moderador Ramon Sangüesa, coordinador del flamant Citilab, centre que ja juga un rol capdavanter en la Catalunya en Xarxa, paradoxalment, té un bloc escrit íntegrament en ecspanyol i on els enllaços amb la catosfera són també pràcticament inexistents.

Dels blocs dels polítics, el del sr. Daniel Sirera (PP), és l'únic que està escrit majoritàriament en ecspanyol. Carles Guadian tampoc empra el català en el seu bloc, i els enllaços que penja tampoc inclouen blocs catosfèrics. Pel que fa a la taula del Periodisme ciutadà, ni el senyor Enric Sopena, ni Pau Llop, semblen tenir en compte el català. En la taula sobre la influència dels blocs, Hèctor Milla té el seu bloc en ecspanyol i els enllaços no tenen en compte adreces de la catosfera. En el cas del veterà expert en comunicació digital, Roc Fages, el català ocupa un lloc francament testimonial, fins i tot darrere de l'anglès, tot i que, donat el panorama, menos da una piedra. Finalment, en el cas dels Tallers, i amb el dubte del bloc de David Rodriguez, tenim el cas d'en Joan Planas, videoblogger... en ecspanyol.

En definitiva, doncs, tenim que 13 dels participants com a ponents o moderadors de les Jornades, estrictament parlant, no formen part de la Catosfera. Torno a repetir, que això en cap cas implica una menysvaloració del seu activisme digital, sinó senzillament que els seus blocs no estan escrits en català, i el que em sembla més preocupant, els enllaços que pengen no tenen en compte, en la majoria de casos, l'existència de la catosfera. Simplement la ignoren.

Seria injust acabar aquest post sense esmentar els ponents o moderadors que sí que cal considerar-los plenament integrats en la catosfera: Marc Vidal, Vicent Partal (foto), Saül Gordillo, Núria Prunés, Enric Gil, Anna Pérez, Pitu Martínez, Biel Mesquida, Laura Borràs, Jordi Ferré, Miquel Bonfill, Toni Ibánez, Joan J. Carreras, Carles Puigdemont, Lourdes Munoz, Joan Ridao, Raül Romeva, Joan Ramon Bernabé, Núria Masdéu (foto), Daniel Gil, Ismael Minano, Josep M. Comas, Jordi Cabré, Joan Camp, Jordi Mayoral, Eduard Batlle, Daniel Solano, Alexis Vizcaíno, Jordi Font, Xavier Mir, Xavier Rull, Dolors Montes, Víctor Pàmies, Mònica López, Mar Poyato, Xavier Vidal, Eduard Díaz i Toni Sellas. En total, doncs, 38.

En definitiva, penso que alguna de les presències triades no està gens justificada.
Una darrera observació
A ningú no se li escapa que les Jornades tindran lloc en plena espiral pre-electoral. No sé pas (una altra cosa és que ho intueixi) si això és casualitat o no. Però, per definició, la catosfera difícilment podrà escapolir-se d'aquest context polític. Digueu-me malpensat, però no em sorprendria que algún candidat o candidata dels no convidats expressament, es deixés caure per les Jornades... casualment, naturalment...

Etiquetes de comentaris: , ,

20 Comments:

Blogger Vida quotidiana said...

Hola Joan,

En tant que al·ludit (jo sóc el dubtós), comentar-te que disposo d'un bloc en català que s'actualitza diàriament. No sé perquè, però en Marc va estimar-se més citar-me amb el bloc que mantenia en castellà i que està a punt de reconvertir-se en el primer bloc exclusivament econòmic en català. Per tant ja en tens un menys a la llista dels "dolents" ;)

De tota manera, potser és bo que el primer cop hi hagi alguns mediàtics perquè la cosa vagi agafant caliu.

6 de gener del 2008, a les 23:46:00 CET  
Blogger JOSEP said...

David,

Gràcies per la informació. En cap cas he volgut fer una llista de bons i de dolents, només he volgut assenyalar una certa incoherència. Penso que deixo ben clar, per activa i per passiva, que no menyspreo els casos incoherents des del punt de vista de la seva qualitat o interès digital.

Ah, i per cert, com diu aquell "el meu nom és Josep" :-)

7 de gener del 2008, a les 0:00:00 CET  
Blogger bacus said...

"o eso" i les quatre parets !!*!!
test

7 de gener del 2008, a les 8:59:00 CET  
Blogger bacus said...

o eso i les quatre parets !!*!!

7 de gener del 2008, a les 9:04:00 CET  
Blogger bacus said...

és aviat només són les 10:22

7 de gener del 2008, a les 10:19:00 CET  
Blogger genisroca said...

Hola Josep,

Ja en som dos menys a la llista!: et confirmo que, com en David, també disposo de bloc en català, genisroca.cat.

:-)

8 de gener del 2008, a les 12:58:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Vaig estar a les jornades de l'Omnium Cultural sobre la Xarxa de Blocs Sobiranistes i en Marc Vidal va explicar una mica aquestes jornades. De seguida vaig veure, segons el que ell va explicar, que les Jornades de la Catosfera eren més una excusa per parlar del mon de les blocs en general que realment per parlar dels blocs catalans i en català. Em va semblar que en Marc estava més per promocionar-se personalment dins de la blocesfera que promocionar o donar un impuls a la Catosfera, malgrat que crec que és legitima per la seva part, tanmateix això implica que tot el que faci referent a la promoció de la nostra cultura (els blocs son també cultura) esta supeditat a l'objectiu personal d'en Marc i sobretot a la seva visió dels blocs.
Ara desprès de llegir-te veig que les meves sospites no eren infundades.
En Marc Vidal no em va semblar molt interessat amb promocionar la cultura catalana dins dels blocs, més aviat era partidari d'arribar al màxim nombre possible de lectors i si escau escriuria en castellà o en anglès. En fi , és una opció totalment vàlida sempre que no utilitzi aquest tipus de jornades com a trampolí personal, sobretot perquè el català no és pot permetre quedar supeditat a l'espanyol. Veig una similitud , malgrat totes les reserves, amb els grups de rock que comencen cantant en català i que quan tenen una mica d'èxit volen canviar al castellà per arribar al màxim nombre de public. Em semble collonut, però que s'obliden de autonomenar-se Rock català. O el mateix amb els escriptors i la polèmica de Frankfurt.
En tot cas, n'estic segur que les jornades és una molt bona idea i que haurà moltes xerrades interessants i possiblement sense l'ambició personal de Marc, mai haurien sortit a la llum. Llàstima que no podré assistir-hi ja que estic vivint a Alemanya

10 de gener del 2008, a les 10:15:00 CET  
Blogger Marc Vidal said...

Benvolguts amics,

Estic acostumat, no és la primera vegada que algú m’acusa de buscar un benefici personal en quelcom que he impulsat. Suposo que no serà, tampoc, la darrera perquè no penso parar d’organitzar tot tipus d’esdeveniments al voltant d’allò que m’interessi i percebi que té un públic garantit. La nit de l’Omnium a la que algú fa referència, vaig anar amb la meva dona tant sols a escoltar a gent que m’interessa molt el que digueren. Sóc seguidor d’en Marcús, d’en Xavier Mir i altres, i com a tal, vaig decidir assistir-hi. En un moment determinat, i sempre sense que jo tingués coneixement, se’m va demanar que expliqués les jornades i així ho vaig fer. Cal detallar aquest punt perquè sinó semblar que “vaig anar a promocionar-me”.

Les Jornades que, és cert, he impulsat no són per la meva promoció ni molt menys. Sembla mentida que algú pugui dir això. Demostra una desconeixença absoluta del que significa organitzar un esdeveniment d’aquest tipus, el cost que suposa negociar amb polítics i entitats ho complica tot moltíssim. Si vaig acceptar el repte que em proposà l’alcalde de la meva ciutat va ser per tres raons:

1. Estic fart d’anar per tot arreu a escoltar o a xerrar de blocs i mai és a Catalunya ni en català
2. És necessari l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments per impulsar i promocionar la blocosfera catalana.
3. Volia convertir Granollers en punt de referència de la web 2.0

Altres objectius que plantejava eren:
1. Donar a conèixer el fenomen bloc a Catalunya i fomentar el seu ús a nivell d’empresa, institucional i particular així com les ofertes públiques i privades que aporta la web 2.0
2. Conèixer els editors dels blocs més destacats de Catalunya
3. Aprendre a fer videoblocs, podcasting i a fer rendible un bloc
4. Intercanviar i aprendre de les experiències d’altres blocaires d’arreu de l'Estat i d’Europa
5. Establir un codi ètic que comporti un nivell d’excel•lència i marca a la catosfera
6. Analitzar les implicacions i progressos socials de la Societat de la Informació i Internet sobre la societat catalana actual
7. Reflexionar sobre els avanços digitals aconseguits en matèria d’educació, cultura, empresa, política, administració i periodisme
8. Descobrir el periodisme ciutadà donant a conèixer les eines tecnològiques existents per a fomentar la llibertat d’expressió ciutadana, la participació política, cultural i econòmica
9. Promoure, difondre i analitzar l’ús dels blocs en els seus diversos vessants (personals o institucionals) com a mitjà de comunicació a través de la xarxa i fomentar l’ús d’Internet i de les seves últimes tendències a fi de desenvolupar espais de trobada social i virtual.
Crec que amb el programa aconseguim apropar-nos a aquests plantejaments. Òbviament tothom no pot sentir-se agust amb tot, però de vegades s’ha de ser flexible i plantejar-ne si cal donar l’esquena a aquesta conversa més global.
Les jornades són en català i tots els que venen, inclosos els que no ho són, entenen el català. La meva visió de la Catosfera comença a ser una mica negativa respecte a diverses actituds, com la d’acusar de monopolista a qui decideix arriscar patrimoni, temps i prestigi en fer coses com aquesta. No espero agraïments ni els vull, però no esperava tanta crítica ni rancúnies. Darrera de tot això hi ha un grup de gent treballant i dissenyant tota aquesta història, més de 500 blocaires han volgut apuntar-se i malauradament només 250 podran participar per qüestions d’espai. Crec que el programa i l’equilibri que proposa és de pestigi. Tingueu en compte que entre els ponents molts són personalitats que cobren habitualment per participar en taules com aquestes i en aquest cas ho faran de franc perquè creuen en el projecte i senten que estem fent quelcom d’històric per Catalunya.
Crec que unes jornades sobre la catosfera no han de ser un espai acotat als blocs catalans, crec que hem de ser capaços d’imposar la nostra qualitat en la comparació i hem de procurar impulsar-los amb l’exposició més global dels mateixos.
Respecte al programa vull dir que he convidat a gent que són primeres firmes en els seus camps i estaran asseguts al costat dels principals blocaires catalans en cada tema. Això és important. Reflexió global vers als blocs i exposició i debat respecte el que fem a casa nostra. Per exemple, és habitual en aquest tipus d’esdeveniments que la conferència inaugural sigui d’algun convidat d’interès internacional i, en el cas del Cesar Calderon, aquest precepte s’acompleix. És basc i un expert en ciberactivisme reconegut arreu d’Europa. El portal que va dirigir i impulsar és hores d’ara el més llegit de l’Estat (idealista), el que demostra que en sap de projectes digitals i pot ser molt didàctic escoltar-lo. Actualment és analista electoral en les primàries americanes. El Juan Varela, que estarà amb Gordillo i Partal a la mateixa taula, és la màxima autoritat en disseny de publicacions i crec que pot ser molt interessant escoltar el que ens pugui dir. Criticar que vingui Clercx és no saber de que va tot això. Aquest home ha dissenyat el posicionament en blocs de la MTV durant dos anys i és un expert en aplicacions de la web 2.0. Posar en dubte a Sangüesa és també quelcom de significatiu i que demostra una incultura important respecte de la gent que encapçala el món de la investigació en xarxa al món. Crec que el fet que no tinguin enllaços tots ells que demostrin un interès per la catosfera no deu ser culpa d’ells tant com nostre que no hem estat capaços de fer-ne d’atractius. Sempre ens queixem. Toca parlar amb ells i de la catosfera, toca fer-nos coneguts i conèixer les capacitacions. A Catalunya no tenim encara suficients experts en alguns d’aquests temes i cal anar creant escenaris de discussió i aprenentatge, cal reflexionar en català però amb el cap despert i obert.
Perquè altres poden muntar jornades de sentiment català tot i convidar gent d’arreu i ningú els critica i, quant això ho fan els blocaires no s’entèn?. Qui vol unes jornades domèstiques sense cap visió global? Crec que taules com “blocs i nació”, “blocs i educació”, “blocs i literatura”, “blogs o blocs” i altres, conformen un bon tronc catosfèric al cap de setmana de final de gener. Perquè sempre hem de disparar-nos entre nosaltres?
Estic disposat a cedir el protagonisme a qui vulgui la propera vegada, però el que no acceptaré i em defensaré on calgui, és a acceptar que, després del que està suposant de sacrifici personal meu i de molta gent, que qualsevol es vegi en condicions de criticar sense aportar un sol gra d’esforç. És molt fàcil malbaratar, però és molt més complicat treballar.

No accepto la desqualificació gratuïta perquè estic obert a qualsevol recomanació i crítica constructiva.

10 de gener del 2008, a les 17:38:00 CET  
Blogger JOSEP said...

Genís,

Me'n felicito i et reitero el que vaig escriure a en David.

Manel i Marc, veig que aquí surten les navalles. Ara és massa tard i no tinc ganes d'escriure. D'aquí a unes hores, si estic inspirat, comentaré la jugada, que sembla que s'està sortint de mare...

I és que mai faig cas a aquells que em diuen que no em foti em camins d'onze vares...

Josep

10 de gener del 2008, a les 23:59:00 CET  
Anonymous Anònim said...

En Marc digué: "No accepto la desqualificació gratuïta perquè estic obert a qualsevol recomanació i crítica constructiva."

HAHAHHAA !!! I tant Marc, tu sempre acceptes les crítiques i mai mai mai (però mai eh?) respons amb "la pataleta", venint a dir que aviam, que ets el "más mejor" que has fet tal i qual cosa, que ets la polla en patinet organitzant coses, i ho acabes resumint amb un "joder no entenc perquè no em poseu una catifa quan passo per davant vostre, simples mortals".

Marc: si reunissim el teu ego amb el de ... va, no, ho faré més senzill. El teu ego és tan gran que podria fer desviar l'eix de rotació de la terra si t'entestessis a fer un vol al voltant del nostre planeta.

11 de gener del 2008, a les 7:22:00 CET  
Blogger El veí de dalt said...

Un debat interessant de seguir... Ja veig que cal anar a Granollers.

11 de gener del 2008, a les 13:50:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Hola,
aquest debat és realment curiós. Tot i que tinc un bloc en castellà per una qüestió circumstancial, em sento part de la catosfera en tant que penso i visc majoritàriament en català. Al bloc rebo comentaris bilingües. I tot i que l'autor d'aquest bloc o d'altres no em vulguin a la catosfera per escriure en castellà, ells s'ho trobaran. Jo ja hi sóc, a la catosfera. I hi aniré a Granollers.

Potser es pensa que no es perd res per ignorar els bloc catalans fets en castellà. Si es pensa així, algú està perdut. En tot cas, és una postura graciosa.

11 de gener del 2008, a les 23:52:00 CET  
Blogger David de las Heras said...

Ummm crec que la catosfera és diversa, els blocs expressen les emocions que cada u creu. Respireu tots, no busquem polèmica abans de començar la catosfera.

12 de gener del 2008, a les 0:59:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Marc,
noi ho sento de debò que no sigui la teva intenció promocionar-te, és totalment legitim fer-ho. És més , els grans artistes que han aconseguit tenir reconeixement en vida, tots han tingut el sentiment de promocionar-se a si mateix. És inherent amb les persones amb un fort caràcter i sobretot amb un caràcter emprenedor com sembla que tu ho tens.
El que he dit, potser una mica brusc i ara em sento una mica malament per això, és la sensació que vaig tenir en sentir la teva explicació, i no m'hagués atrevit dir-ho en veu alta sinó fos que he vist que en Josep exposava una situació que reforçava les meves sensacions.
Però ja se sap, les sensacions son irracionals!.
En tot cas, endavant i sort amb les jornades.

12 de gener del 2008, a les 1:55:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Josep una bona "crítica" i sobre tot la classificació.
Si, jo sóc un dels dolents. No tinc bloc en català i tal com tu dius escric habitualment en ecspanyol. Però visc a Catalunya i el català és llengua habitual en el meu dia a dia. Per això voldria preguntar-te quins són els requisits per formar part de la catosfera. Escriure en Català o viure a Catalunya i sentir-se català?

13 de gener del 2008, a les 21:45:00 CET  
Blogger JOSEP said...

Carlos,

Primer. reitero el que vaig escriure en un comentari anterior. No es tracta de bons i dolents, sinó de coherència o incoherència. Respecte a què? Doncs a la definició de Catosfera.

Segon. La definició de Catosfera formulada pel senyor Toni Ibànez, és la que afirma que la catosfera és «el conjunt de blogs escrits en català i la comunitat virtual que existeix al voltant d'aquests blogs". Aquesta comunitat, naturalment, són els lectors i/o comentaristes, i jo inclouria també la rellevància dels enllaços, perquè defineixen l'univers referencial de l'autor del bloc.

Tres. Per formar part de la catosfera, segons es dedueix de la definició anterior, només cal tenir un bloc en català, en cas que siguis blocaire. Ni tan sol és necessari viure a Catalunya, ni ser Catalå, ni sentir-se'n. Em sembla de calaix. També hi ha els lectors, els comentaristes..

Quatre. Per enèssima vegada, el fet de no formar part de la catosfera, ni pressuposa que se'n qüestioni la qualitat del bloc. No té res a veure una cosa amb l'altra. No barregem pomes i peres.

Cinc, i per acabar, publicar un bloc en ecspanyol o en qualsevol altra llengua, i ignorar en els enllaços tota la catosfera, és incompatible, sempre des del meu modest punt de vista, amb la pretensió de formar-ne part.

Espero que aquesta resposta contesti la teva pregunta, en tot cas, resto obert a parlar-ne amb més tranquil.litat en qualsevol moment lliure.

14 de gener del 2008, a les 1:22:00 CET  
Blogger Dessmond said...

Josep,
Al final que faràs: hi aniràs o no?. Pots respodre'm via correu-e. Merci.

15 de gener del 2008, a les 20:26:00 CET  
Anonymous Anònim said...

RESUMIDAMENTE CREO QUE MARC VIDAL SI SE BENEFICIA APROVECHANDO LA CATOSFERA, COMO TAMBIÉN LA CATOSFERA (COMO EVENTO) SE APROVECHA DE ÉL, PERO TENGO ARGUMENTACIÓN PARA EXPLICAR PORQUE PRIMA SU BENEFICIO ANTES QUE EL RESPETO, AL MENOS A MI COMO PONENTE PARA HACER UN TALLER.

bueno, primero pido disculpas por expresarme en castellano en este blog y más justamente con la temática que tratáis, aunque soy catalán y por norma general me expreso en catalán de viva voz, escribiendo no tengo la suerte de poder hacerlo, mi educación o cerebro no consigue retener las normas ortográficas, y para escribir en catalan tengo que ir corrigiendo con un corrector o que me corrijan y para este comentario prefiero expresarme sin miedo a destrozar la lengua catalana en la que he nacido.


Empecemos:

1.- LA LENGUA I CATOSFERA

Sí, soy una de las personas que comentas que es catalán y escribe sólo en castellano, por lo comentado anteriormente además de poder comunicarme con más gente con menos esfuerzo.

Entiendo tu argumentación sobre los invitados, pero no la comparto del todo ya que prefiero buenos contenidos sin importar la lengua, si es verdad que porque no invitar a ingleses, italianos, etc, es cierto, pero si no a sido necesario porque tenemos personas mas cercanas igual de interesantes pues mejor pero seguro que con el tiempo se invite, esta sólo es la primera edición, hubiera estado bien un extranjero para ser aún más mediática para llegar a más gente. Si me parecería mal, y lo desconozco si ha sucedido, que se de preferencia a alguien que no escriba en catalán antes que un blogger catalán que pudiera aportar la misma o mejor aportación en el evento.

También es cierto que Marc tiene sus relaciones, amistades, etc y es lógico que proponga a unos invitados antes que otros, y no tiene nada de criticable sino totalmente lógico, siempre que no haga como se hizo en miss españa y cuele una miss fea fea o incluso a un mister siendo un lugar de miss. Desconozco si esto a sucedido. Si ha sucedido, pues muy mal.

2.- Beneficio personal de Marc Vidal

Hombre, aunque uno no quiera, aunque Marc odiase ese beneficio, que lo dudo porque no lo conoceríamos como muchos que están organizando la catosfera, es innegable que recibirá un benefició personal de su imagen, etc, si todo sale bien será reconocido como buen organizador, será más respetado, etc, de la misma forma si sale mal, la bofetada será sólo para el, así que mientras haga bien su trabajo, el reconocimiento no tiene nada de malo y es merecido, siempre que no sea para hacer maldades, no se me ocurren ejemplos posibles, aunque en la vida se ve de todo.

PEEEERO.....
Una cosa es que el reconocimiento te venga por el buen trabajo, y en este caso en mi experiencia con la catosfera, y que seguramente yo seré una excepción me a demostrado importarle más salir él que respetar algunos invitados que venimos gratis, y cuando digo gratis en mi caso es total, ni paga tren, ni nada, acompañado con una falta de respeto.

Que sirva mi experiencia como argumento:

·En ningún momento me pidió si el domingo me era posible hacer el taller, yo le acepté la propuesta de hacer el taller pero me enteré del día por un post de la catosfera, "coño ese es el día que voy a ir? donde estaba yo cuando me preguntaron si me era posible?"

·No sabemos la hora del taller, a menos de dos semanas, y lo digo en plural porque el taller de podcast tampoco tiene ni idea de la hora, la agenda se ha publicado con todos los horarios menos de los talleres.

·Le he pedido la hora,además de corregir un error en el nombre de un festival y aún no me ha contestado, pero en cambio a contestado rapidisimamente para que un videoblogger filme varios vídeos donde se le hará preguntas i un seguimiento a él, a consecuencia de la catosfera, ¿será como tu dices que sí prefiere sacar beneficio de el antes que el respeto a los invitados?

Entiendo que un simple taller es simplemente eso, un simple taller y prefiera un vídeo sobre el y la catosfera antes que contestar los horarios de personas que estamos preparando un taller y lo hacemos totalmente gratis sin importarnos si seremos conocidos sólo para que más gente se anime a crear vídeos, podcast o lo que sea, sólo pedimos estar informados, un respeto.

Que cada uno saque sus conclusiones. Como no me contestaba, y he visto como iba tan rápido en aceptar una propuesta de vídeo para un videoblog, me he cansado de que me tomen el pelo.

3.- FALTA DE RESPETO

·como anécdota, siendo un evento de blogs, han escrito mal el conocido certamen THE BOBs premios internacionales de blogs del que fui seleccionado, en la web de la catosfera han escrito Bop, a lo mejor es una traducción al catalán...y por supuesto no han puesto ningún link a la web oficial, suerte que estamos en un evento de blogs...

·Como puedo imaginar que Marc Vidal está muy liado haciendo vídeos le pedí que me pusiera en contacto con el responsable de la sala para saber que posibilidades tengo para proyectar, etc. Aún estoy esperando. Cuando un compañero le pidió ancho de banda para hacer un directo, al día siguiente ya me llamaban a mi, que aún no había tenido la oportunidad de hablar con Marc para concretar si se podría hacer. Pero para ponerme en contacto para conocer las posibilidades que tengo para impartir el taller que si he aceptado no hay respuesta.

En la Catosfera hay personas trabajando que no están dejando de hacer su trabajo para salir en vídeo donde se resalte su figura, de la misma manera hay ponentes como es mi caso que ni nos preguntaron el día, ni estamos informados ni podemos contactar con alguien de la sala para preparar el taller a menos de dos semanas del evento.

para mi es más importante respetar el tiempo y confianza que depositamos las personas desinteresadamente para un evento para que salga bien con el esfuerzo de todos, cuando ese esfuerzo es Marc Vidal quien se llevará todo el mérito si sale bien, que me parece totalmente correcto si al menos el me respeta a mi también, la lengua de los ponentes es lo menos importante.

Respeta y te respetaran.

Gracias por tu espacio para exponer mi experiencia. Y prometo mejorar con mi catalán escrito.

16 de gener del 2008, a les 6:30:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Bueno, a favor después de tener que escribir en su blog, marc se ha puesto en contacto conmigo para solucioanr todos los problemas, un punto a favor para Marc, es la primera edición, y siempre hay unos cuantos que pringamos la novatada, pero precisamente por eso tenemos que avisar cuando la cosa se alarga, para que se den cuenta y no vuelva a ocurrir.

Ahora sólo espero que se pueda hacer el taller en condiciones porque al tener en cuenta que se solapa con la última mesa redonda del evento, donde incluso yo pondría un dvd en el taller mientras me voy a ver la mesa...

Y no hay inscripciones por mesa ni taller sino por evento en general, pues no me gustaría tener un taller vacío.

16 de gener del 2008, a les 23:31:00 CET  
Blogger JOSEP said...

A en Joan Planas,

Em felicito que aquest bloc, humil com és, hagi col.laborat a arranjar una situació irregular. La vocació de servei que no falti.

I, amic Joan, t'animo a que provis d'escriure en català, encara que sigui posts breus. Penso que una de les coses positives que ha aportat la blogosfera en general, és que la gent torna a escriure, a la seva manera, però escriu.

Ens veiem a Granollers.

17 de gener del 2008, a les 7:49:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home