dijous, 9 d’abril del 2009

UNA FOTO BRUTAL

Aquesta setmana, estic seguint d'aprop (digitalment parlant, s'entén) els esdeveniments a la República de Moldàvia. Allà ha tingut lloc una revolta dels joves en contra dels resultats electorals del cap de setmana passada. Els manifestants van assaltar el parlament i ho van deixar tot fet un nyap. Particularment interessant és el fet que la convocatòria de la concentració que va culminar amb l'assalt, va ser feta a través dels recursos de la Web 2.0, és a dir, els blocs, els SMS i també TwitterFacebook

Naturalment, ha tornat a donar-se el tòpic debat entorn si es tracta d'un moviment espontani o si bé hi ha una mà negra al darrera de tot plegat. Per als guanyadors de les eleccions, el partit comunista, les protestes estan manipulades des de Romania, país amb els quals els moldaus comparteixen llengua, i trets identitaris. 

No debades, molts dels manifestants portaven banderes romaneses i reivindicaven la seva annexió a Romania, o el que és el mateix, l'ingrés a la Unió Europea, percebuda com el garant del benestar i el progrés econòmic. No podem oblidar que Moldàvia és el país més pobre d'Europa, amb un sou mitjà d'uns 250 dolars. Per contra, el partit comunista, és clarament partidari de reforçar els lligams amb les autoritats de Moscou. Aquestes acusen indirectament els països occidentals de promoure la revolta, de la mateixa manera que va passar a Geòrgia el 2003 i a Ucraïna el 2004.


Aquesta acusació és la que m'ha fet entrar a la pàgina de l'ambaixada americana al país, i navegant per ella, he arribat a aquesta pàgina on apareix la foto que il.lustra el post. L'he capturada i la penjo tal qual. No us sembla al.lucinant, i a l'hora emocionant? D'on ha sortit aquesta foto? Espero que aviat, ni sembli al.lucinant, i en tot  cas, sigui raonablement (Solbes dixit) emocionant!

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,

6 Comments:

Blogger Quico Ventalló said...

Aviam si resultarà que els catalans tenim uns serveis secrets subtils i eficaços al servei del futur Estat Català.

(i si no tenim una cosa similar ja comença a ser hora de organitzar-ho)

9 d’abril del 2009, a les 16:43:00 CEST  
Blogger Miquel said...

Llàstima que el contingut en tots els textos d'aquest tipus tinguin múltiples interpretacions. Al cap i a la fi, les majories els usen per seguir imposant la seva voluntat, i aquí ens passa el mateix amb els apanyols.

9 d’abril del 2009, a les 18:57:00 CEST  
Anonymous joan cf said...

M'he permès posar la foto a un fil de comentaris de racó català. Sigui obra de lobbys catalans secrets, sigui obra d'algú que ha a profitat la foto del camping de la costa a on va estar de vacances, val la pena guardar la captura d'imatges per a quan ho esborrin.


http://www.racocatala.cat/forum
llegir.php?idf=3&fil=12238

18 d’abril del 2009, a les 22:35:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

joan cf,

Molt ben fet! Content d'haver aixecat la llebre i que se'n parli a un fòrum tan rellevant com Racó Català, al qual felicito molt efusivament pel seu aniversari!

19 d’abril del 2009, a les 10:30:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Me dona l'impressió que a EEUU hi tenim força amistats!
Bessades d'un mallorquí!

20 d’abril del 2009, a les 16:01:00 CEST  
Anonymous almogaver said...

Moltes gracies company ets tot un crack. Salut

21 d’abril del 2009, a les 3:39:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home