dijous, 17 de desembre del 2009

ALS PATRIOTES DEL 13-D


A tots aquells que vau col.laborar anònimament, desinteressadament, és a dir, patriòticament, durant el 13-D, estic segur que us emocionarà saber que s'ha obert un grup al Facebook que porta per nom Jo vaig col.laborar a les consultes del 13-D a títol personal. He llegit l'explicació del grup i realment l'he trobada interessant i fins i tot emotiva.

El 13-D, encara que no ho sembli, milers de persones anònimes, patriotes de pedra picada, es van mobilitzar per aconseguir l'enorme èxit que va suposar. Naturalment, des de determinats àmbits, s'ha volgut amagar o menysvalorar aquest exemple, i s'ha focalitzat tot en unes poques persones, i fins i tot alguns, en una sola persona. És totalment ridícul i antic. Aquestes teories elitistes que sempre prioritzen els grups petits, fins i tot els individus per damunt dels col.lectius, no s'adonen que els temps han canviat.

En l'actualitat podem parlar d'allò que Howard Rheingold defineix com a Smart Mobs i que podem traduir per multituds intel.ligents. La jornada del 13-D va ser un clar exemple de multituds intel.ligents auto-organitzades. Els individus aïllats, per molt brillants que siguin, i per molt necessaris que siguin -que ho són, naturalment- no farien res sense la feina dels milers de patriotes que col.laboren en la mesura de les seves possibilitats, és a dir, dels seus recursos i del seu coneixement. Uns recursos que, val a dir, ja no són tan escassos com en etapes anteriors de la història. I això és el que les fa més intel.ligents.

Algunes lectures dels resultats del 13-D han estat, malauradament feridores. Ho he constat. Sembla que només uns pocs van treballar bé. Al límit, sembla que només una sola persona va treballar bé. I això, naturalment és del tot fals. Entre d'altres raons perquè la immensa majoria de mortals no es pot permetre el luxe de tenir dues secretàries al seu servei.

En aquest sentit, vull retre tot un Homenatge a tots els Patriotes que van col.laborar en aquesta gran victòria. Sense cap excepció, sense cap exclusió, ni política, ni geogràfica, naturalment.

Per això us demano que aquells que encara no ho heu fet, uniu-vos al grup referit. En el moment de redactar aquest post ja són 91, però hem de ser molts més, milers.

I deixem-nos d'horterades elitistes que sovint em fan agafar vergonya aliena!



Etiquetes de comentaris: ,

1 Comments:

Anonymous okb said...

Sort, molt bo el post, molt bo, t'has tornat a guanyar el meu vot!
Ahir vaig veure el video de'n Mora parlant amb en LT, i aquest semblava que li personés la vida. I jo dic: si tot això d'Osona i la rest ade consultes no haguera ni existit sense la gent d'Arenys!
Ai, realment serà complicat, entre uns i altres... sort que ens en sortirem i ben aviat, passaport i dni català!

17 de desembre del 2009, a les 23:59:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home