dijous, 28 de gener de 2010

SPAIN IS A RISK (Nouriel Roubini, dixit)

Ecspanya és un risc. Si ho dic jo, naturalment, té l'impacte que té. Però si ho diu un dels economistes que van predir la crisi econòmica actual, un any abans que es produís, llavors ja és una altra cosa.

I això, precisament, és el que va declarar ahir Nouriel Roubini, i que reprodueixen tots els mèdia del món mundial: Spain is a Risk, ho veureu escrit en tots els titulars dels diaris, a la tv, ho sentireu a la ràdio i als diaris digitals.

Està clar, no? Encara més. Roubini considera que en dos anys, és molt proble que l'eurozona es trenqui, i que els PIIGS (Portugal, Irlanda, Itàlia, Grècia i Ecspanya) tenen tots els números per sortir-ne.

I jo em pregunto: No tenim aquí un argument de pes per la Independència? Si ens traiem de sobre el llast que significa Ecspanya, Catalunya pot perfectament continuar a la zona euro i recuperar la cohesió i el benestar social que la nostra subordinació política i espoliació econòmica ens impedeix.

"Vota Euro, Vota Independència", proposo que sigui un dels eslògans de Reagrupament en la propera campanya electoral.

Un argument que espero que acabi convencent a aquells sectors que sempre tenen por. Bé, a partir d'ara, mentre Catalunya continuï sotmesa a Ecspanya, el risc de sortir de l'euro és ben real. Alguns convergents, patriotes sincers, en comptes de donar-me consells condescentdentment, hauríeu de posar-vos les piles i comprendre que la carta ecspanyola és una garantia de pobresa i periferització, i que l'única garantia que tenim d'estar a la primera divisió és la Independència.

Doncs a veure si actuem en conseqüència....


5 Comments:

Anonymous Anònim said...

Us informo que aquest comentari fa a tot l'estat espanyol inclosa catalunya, de manera que tot el que es comenta en el mateix s'aplica a catalunya també.

No es pot dir que Catalunya estigui en bon estat econòmic, sinó més aviat que està entre les comunitats que més ha afectat la crisi. No obstant això Madrid està bastant millor.

28 de gener de 2010, a les 11:23:00 CET  
Blogger Joan said...

Anomim,

Si catalunya gaudis d'un Estat Propi, el seu govern gaudiria d'un 30% més de recursos (UN 30%!!!, 20000 milions d'euros cada any) dels que te ara.

No cal explicar que amb aquests recursos, les possibilitat de fer front a la crisis augmenten exponencialment.

28 de gener de 2010, a les 16:12:00 CET  
Blogger Jordi Vàzquez said...

Indubtablement és un argument independentista de pes.
Espanya està duent Catalunya a l'abisme econòmic.
No és del tot segur que sols ens en podem sortit?. D'acord.
Però segur que amb ells ens esfonsem.

28 de gener de 2010, a les 16:37:00 CET  
Blogger Jordi Benplantat said...

Josep, la cosa es molt mes bestia que els 20.000M€ de dèficit fiscal:
1 afegeix els 3.274 M€ de superavit català de la Seguretat Social
2 Afegeix que totes les empreses constructores a les que s'adjudiquen les grans obres son madrilenyes, i subcontracten a empreses madrilenyes, per tant TOT l'iva va a Madrid (50% a l'estat + 50% a la Esperança)
3 Afegeix tota la recollida d'escombreries adjudicada a FCC (la majoria de municipis). Del 2 i el 3 va tot a Madrid, IVA, IRPF i ISS.
4 Ara afegeix el IVA i el IRPF de totes les empreses "estatals": COrte Ingles, Endesa, VOdafone, Telefonica, etc Si fossim independents totes elles tindrien un NIF català. (encara que fossin extranjeres, i pagarien aquí els seus impostos).
5 Desprès afegeix el deficit fiscal de l'incompetència de dirigir obres publiques desde 500 Km: 2.000 M€ mes a l'any.
TOTAL : UNS 45.000 m€ ( el pressupost actual de la Gene es de 37.000 M€)

30 de gener de 2010, a les 9:10:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Un argument més per a desitjar l'Estat propi. I en van...

31 de gener de 2010, a les 13:33:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home