dimarts, 13 d’abril del 2010

EL CANDIDAT XUSQUERO

Artur Mas és un candidat xusquero. Davant el desastre que representa el tristpartit, que algú m'expliqui una, només una sola idea que hagi formulat aquest polític de disseny, tocat i posat. No, Artur Mas pretén arribar a la Generalitat per escalafó, per que li toca. No perquè s'ho hagi guanyat, ni treballat. No perquè s'ho mereixi.

(I també perquè és la seva darrera oportunitat -no ho oblidem mai!)

L'actual discurs nacional de CiU, és el discurs de la por. És un discurs d'aquells que busquen mil i una excuses per tocar el violí i mirar cap a una altra banda. Més que malpensar respecte les conseqüències de la independència -al.ludint sempre a la pèrdua del mercat ecspanyol- fet que només és una hipòtesi de treball, el senyor Mas hauria de fixar-se en la realitat del cost que representa continuar sota Ecspanya: espoli descomunal (10% del PIB), atur estratosfèric, pobresa creixent, desnonaments, dèficit públic, productivitat sota mínims, desprestigi internacional i probable expulsió de l'eurozona a mig termini. Això, senyor Mas, és el que realment, a hores d'ara, suposa continuar sota Ecspanya, i aquí no fem volar coloms, no. Toquem bé de peus a terra.

Però és que a més, brandar l'espantall de la pèrdua del mercat ecspanyol, és d'un nivell de cutreria sense precedents. Senyor Mas, vostè encara pensa en termes de mercado nacional, com en el segle XIX i principis del segle XX? Vostè sap que és la globalització, vostè sap què és la internacionalització? Vostè sap que a hores d'ara el mercat ecspanyol només representa el 30%, en global, del comerç exterior català. Si a més tenim en compte que una part molt important d'aquest va al País Valencià i a les Illes, el que resta és encara molt més modest?

Però com es pot ser tan sòmines? Senyor Mas, vostè és un txitxarel.lo, que no dóna la talla. Més que presentar un projecte de futur, representa un projecte de passat, un projecte de tancament, d'atrinxerament.

Catalunya no només es mereix, sinó que sobretot necessita, urgentment, un projecte de llibertat i d'ambició. Una visió de país que la situï al mapa del món amb llum pròpia. Qualsevol altra sortida no només no solucionarà res, sinó que la pot arribar a enfonsar irremeiablement.

Catalunya necessita la Independència, el més aviat possible, millor avui que demà.

En definitiva, o Reagrupament o Ecspanya!


Etiquetes de comentaris: , ,

7 Comments:

Anonymous Font Paulus, sisè exercit said...

Doncs a veure si el Dr. Carretero i Grau és capaç d'aplegar com a mínim un milió de vots dels catalans con en Artur Mas i Gavarró. Vinga, de xusquero no té res de res. Geni i figura, categoria, estima pel pais i classe. És la meva opinió. Encara ha de fer un gran servei a la Pàtria, preparar una gran majoria social victoriosa i convençuda per la independència,però primer el poble ha de tenir per menjar, prioritat nùmero ú. Prioritat núm. dos, tornar a tenir autoestima de ser catalans i no una merda de província hispànica com ha estat amb el tripartit.

13 d’abril del 2010, a les 18:20:00 CEST  
Anonymous Andreu said...

El món vist a l'inrevès.

Mentre uns deien (i nomes deien i no feien) que donaven suport a uns il.luminati tontos i ineficients (TLL), altres aconseguien eliminar el servei militar obligatori a l'estat espanyol, tot beneficiant a totes les generacions futures de catalans.

Per exemple.
I, em sap greu, però em sembla que es repeteixen els bucles, però en sentit contrari, entre gent que en principi sembla que haurien de tenir coses i ideologies politiques en comu.

L'amic Manel, el que viu a Alemanya, publicà fa mes de 2 anys (gener 2008) un llarg article titular "El polític txusquero".

(http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/78359)

No en reproduiré paràgrafs, però si el llegiu ara veureu que el que per a la majoria es un preparat i eficient professonal de la política, per a un es un txusquero, terme, no precisament amb ànims d'objectivitat ni de realisme, que, de manera molt més que curiosa el blogger no ha aplicat al president Montilla ni als alts dirigents sociates que sí compleixen característiques de les que definia l'amic Manel fa 2 anys.

Ai, la propaganda i l'activisme mal entès.....
A veure si a alguna executiva plàcida de Rcat s'arriba a definir el que és o no és un txusquero polític. Es un tema cabdal. Però en el que hi ´ha divisió interna.

Salutacions,
Andreu

13 d’abril del 2010, a les 22:26:00 CEST  
Anonymous Josep-Empordà said...

Donç jo tinc pensat votar al xusquero, així que....

No, es que si en Mas és un politic xusquero...com em definiries a n Montilla?....o en Puigcercós?....i en Saura?, qué me'n dius de'n Saura?.

És clar, amb aquest repertori jo em quedo amb en Mas amb els ulls tancats.

Si, ja sé que diuen que hi ha altres coses que potser...algun dia es concretaran, però mentres hi ha el que hi ha.

Jo vull que de tot el catàlec de politics presideixi el Govern de la Generalitat l'Artur Mas, perqé durant molt de temps vaig votar a ERC, i el dia que varen poder decicir alguna cosa, van els tios i em lliuran Catalunya als P$OEcialistes, que és el partit al que li tinc més grima de tots els partits que es fan i es desfan. Ja te collons la cosa!.

14 d’abril del 2010, a les 17:25:00 CEST  
Anonymous Josep-Empordà said...

Hóstia Josep!...has vist aixó?:

http://multimedia.e-noticies.cat/humor/reclutament-i-la-dissidencia-interna-39703.html

Ja cal que et preparis per la fama!.

14 d’abril del 2010, a les 17:44:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Amb tots els respectes per a tothom, ÉS UN TRAÏDOR AL PAÍS. o sinó com qualifiqueu el que va fer amb l'Estatut.

14 d’abril del 2010, a les 18:40:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

Andreu i Josep-Empordà,

Penso que enlloc poso en dubte la superioritat d'en Mas respecte en Montilla.

Ser superior a en Montilla no és gens difícil. Vosaltres dos i una servidora ho som. No. L'important és saber si és suficient ser superior al Montilla per ser el President de la CAC. L'important és saber si qui assumeixi la presidència de la CAC és el millor. I jo, el que dic, és que en Mas, no és, ni de lluny, el millor

(By the way, això de la Confederació d'Estats Ibèrics, hòstia quin riure, ho sento, es mereix un post a banda... no m'hi puc estar, ahahahahahah)

14 d’abril del 2010, a les 19:08:00 CEST  
Anonymous Cesc. said...

Llegint avui en Partal he entès força coses.
Si CiU vol aplegar 600.000 vots de peperos i sociates i només 100.000 dels ex-ERC ja va bé. Ja ens va bé, també.
Si ens ho mirem com un eix, vol dir que CDC ens deixa via lliure a RCat per aixoplugar els exvotants d' ERC i els abstencionistes sobiranistes.
Jo no ho trobo gens malament.
Per una banda en Mas es declara independentista i per l' altra fa el discurs de la capacitat gestora.
Més que jutjar-lo pel que diu, caldrà jutjar-lo pel que farà.
De moment porta votants ecspanyols a un Partit amb mandat congressual dretadecidirista...i fent-ho no ens disputa l' espai que anhelem.
Jo ho veig collonut des de tots els punts de vista.
Salut i independència.
Cesc.

14 d’abril del 2010, a les 20:14:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home