dimecres, 28 d’abril del 2010

VALORACIÓ DEL 25A

Diumenge passat es va celebrar la tercera onada de consultes independentistes. La més nombrosa en termes quantitatius i la que ha arribat a les primeres ciutats importants, en termes de població. Al Baix Llobregat, concretament, es va votar a Martorell, Sant Just Desvern (fotos), Pallejà, la Palma de Cervelló, Collbató, Corbera i Vallirana. Un total de 13.240 ciutadans del conjunt d'aquests municipis votaren favorablement a la Independència. Sumant els vots positius obtinguts en la primera onada (El Papiol) i en la segona onada (Molins i Torrelles), fa que 18.529 ciutadans del Baix Llobregat s'han posicionat per la Independència. Un 90.5% dels que han exercit el seu dret de vot.

Aquestes, i no cap altra, són les xifres que ens han d'interessar. Perquè representen un contingent humà que s'ha mobilitzat efectivament per expressar el seu suport a la Independència. Serien, en termes politològics, el nucli dur, o en termes periodístics, el pinyol de l'independentisme a la comarca. Que no vol dir, ni de lluny, que són els únics independentistes que hi ha, però sí probablement els que més intensament expressen aquesta preferència clarivident sobre el futur del país.


Contràriament al que afirmen els nostres enemics, penso que aquesta onada ha tornat a demostrar que el procés de consultes per la independència és un èxit sense precedents, perquè mai tanta gent s'havia mobilitzat tant per una iniciativa sorgida des de la societat civil i que en molts casos compta amb l'animadversió explícita dels governs municipals, que en el cas de la nostra comarca equival, tret d'algunes excepcions, als sociates.

Certament, l'actitud patrimonialitzadora d'una formació política determinada d'aquesta onada, que contrasta clarament amb la seva acció al Parlament del Parc, per cert, pot haver allunyat alguns sectors de participar-hi, tement ser instrumentalitzats. És el resultat patètic d'aquells que s'agafen a qualsevol cosa per tal d'evitar el daltabaix que s'anuncia.

Però això, en darrer terme, és pecata minuta, o com diria un tecnòcrata, efectes col.laterals del procés. L'important és que anem sumant gent i que el procés va generant una acumulació de forces i teixint unes complicitats que tard o d'hora han de fructificar en alguna cosa.

Personalment, la jornada del 25 la vaig dividir en dos municipis. Al matí i al vespre vaig seguir la votació a Sant Just Desvern. Allà precisament és on es va esdevenir una de les notícies del dia, o potser, "la" notícia de la jornada, amb la presència de Joan Laporta, que va atraure una gran atenció mediàtica, malgrat que no votava per no estar-hi empadronat. El seu suport a la consulta, però, va contrastar amb l'absència de l'altre president, l'analfabet funcional del Montilla, que va preferir participar en un happening missaire. Per cert, sobre la sobtada conversió a la fe d'aquest individu, m'hi referiré en un proper post. Anuncio. Laporta, en definitiva, va centrar tota l'actualitat informativa, i va engrescar d'allò més a tots els voluntaris que treballaven a l'única seu on es podia exercir el vot, el magnífic Ateneu.

Havent dinat, també vaig seguir in situ, les votacions a Cabrera de Mar (Maresme) (foto), on amics i coneguts van valorar molt positivament la jornada. Dels dos col.legis electorals, vaig visitar l'instal.lat a la pròpia entrada de l'Ajuntament. Va ser una visita que va comptar amb la companyia en forma de fil musical de les cançons dels Manel (Ai Dolors!, Els guapos són els raros, etc). Una tria, no cal dir-ho, del tot encertada.

La jornada del 25A, doncs, cal valorar-la molt positivament, tal i com ho fan, sense cap escarafall, els observadors internacionals, que literalment al.lucinen de la nostra experiència. N'hem de ser conscients.

Ara, la següent onada està prevista pel 20 de juny (20J), on tindré l'enorme sort de participar i votar per la Independència, atès que una de les poblacions que les celebrarà serà Cornellà de Llobregat, com també Sant Boi o Mataró. Poca conya. Naturalment, ja m'he fet voluntari de Cornellà decideix, i ja he assumit alguna responsabilitat de la qual en parlaré en un altre proper post.

Serà una batalla a cara de gos amb els nostres enemics. Però no tinc cap dubte que ens en sortirem.


Etiquetes de comentaris: , , , ,

1 Comments:

Blogger bacus said...

és mentida a cabrera van votar fa un més en la segona 'onada'.

29 d’abril del 2010, a les 7:37:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home