dilluns, 30 de maig del 2011

PERQUÈ NO HI HA BANDERES A LA PLAÇA CATALUNYA?

Si una cosa diferencia clarament les revolucions àrabs de les darreres setmanes, de la concentració-happening-osea-superguai que té lloc a la Plaça Catalunya, és que en aquesta darrera no es veu ni una punyetera bandera.

Fixem-nos en les tres fotos següents:


Són fotos de manifestacions a Tunísia, Líbia i Egipte. Fetes entre els mesos de març i abril passats. Hi podem veure, en cadascuna d'elles les banderes nacionals. Hi ha, doncs, una clara identificació entre la protesta política per una democràcia real, i la causa nacional respectiva. No hi ha cap mena de dicotomia entre l'una i l'altra. Sembla evident.

Fixem-nos ara en la foto dels indignats nostrats que s'arrosseguen per la Plaça Catalunya...


Hi veiem alguna bandera catalana? No pas. I no la veiem, perquè segons sembla -i m'agradaria equivocar-me- no la volen pas els nostres indignats. Les raons, les trobem aquí. És a dir, la qüestió nacional, això és, la Independència, fa nosa. No és prou transversal....

Us sona això?

Si se n´ha de ser de malparit per anar amb aquests romanços a aquestes alçades.

Suposo que l'spanish revolution dels nens superguais vol ser popular però poc nacional ....

I bé, els nens macos, perquè molts són nens macos -ep, i nenes!-( i segur hi trobem més d'un i de dos, potes negres, és a dir, fills de la classe política i sindical contra la qual aparentment es manifesten, això sí salpebrat amb immigrants presentables -ja se sap, alguns sudamericans... que els magribins, subsaharians o asiàtics, no són cool), què fan per divertir-se i muntar el numeret?

Doncs si ens fixem en la foto anterior, es pinten les mans de blanc. Quan ho vaig veure per televisió l'altre dia, em va recórrer una tremolor per l'espinada...

"Hòstia", vaig pensar, "el CNI!"

Us ho juro! No ho vaig poder evitar. I és que la xorrada aquesta de pintar-se les mans de blanc, no és una idea precisament original.

De fet, és una estratègia que em recordava d'allò més a les mobilitzacions anti-ETA de fa uns quants anys, al espíritu de Érmua i tota la mandanga aquella.

Només cal veure la foto inferior, d'aquelles mobilitzacions (ja ho sé, perdoneu si és cutre, però és la primera que he trobat...)


De manera que els nostres indignats, utilitzen els recursos mobilitzadors dels serveis contraterroristes ecspanyols. Caram, caram, la cosa ja comença a lligar. No us sembla?

Cal afegir, en aquest sentit, que el moviment de les mans blanques, també ha estat abastament utilitzat a l'Amèrica Llatina, particularment a Colòmbia. I de nou, les coses lliguen...

Jo, la veritat, cada cop em refermo més en una idea.

L'ecspanyolisme és conscient que l'independentisme està desfermant-se socialment... tal i com ha demostrat el moviment de les consultes per la independència, i sobretot, la jornada del 10A a Barcelona.

Pels ecspanyols, és urgent recuperar el carrer... i marginar l'independentisme.

Algú em pot dir quants segons -no dic hores, dic segons- hauria durat una acampada independentista a la Plaça Catalunya?

O és que bevem a galet?

I naturalment, per acabar de quadrar-ho tot, només ha calgut que el tonto de la pel.lícula, en Felip Puig, hagi enviat els seus boys a matxacar els nens macos. Els de la Mòbil dels Mossos van tornar a omplir-se de merda... a compte dels polítics ... com en els millors temps de l'anterior conseller, en Joan Saura.


I és que tot sembla indicar, que el càrrec de conseller d'interior... imprimeix caràcter.

(I dit sigui de passada, com és que l'Ajuntament ja quasi ex-sociata no ha rebut per cap banda? Si no m'erro, a banda de la Mòbil, els UPAS tampoc no es van quedar curts repartint estopa, oi? Què n'han de dir la Sra. Escarp i el senyor Vilaró?). Ah, és clar, potser és que els UPAS són -encara- d'esquerra.

Paciència de país que ens ha tocat viure ... tu!

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

8 Comments:

Anonymous Jep said...

Estopa. Ho dius amb segones? Perquè em sembla que els hi agrada molt :)

30 de maig del 2011, a les 23:46:00 CEST  
Blogger Salvador said...

Tens tota la raó però millor no donis idees que encara s'ompliran els carrers d'estanqueres.

31 de maig del 2011, a les 1:01:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

http://www.facebook.com/pages/Catalan-Revolution/185250138190756

APUNTEU-VOS AQUI

MMM

31 de maig del 2011, a les 21:33:00 CEST  
Blogger bacus said...

les mans blanques semblava el lobby de 'víctimes' del terrorisme.


què és Catalunya'?'

31 de maig del 2011, a les 23:00:00 CEST  
Blogger Adrià Pujol Cruells said...

Hola Josep: he pensat que això també t'agradaria...

Hem començat la traducció dels Alland. Pots seguir el projecte a:

http://www.verkami.com/projects/311-catalunya-one-nation-two-states

Salutacions cordials.

Adrià Pujol Cruells
661 257 523

2 de juny del 2011, a les 13:08:00 CEST  
Blogger frederic bosquerol said...

crec que vas errat o manipules intencionadament aquest afer. endevino pel teu blog que sols tens la òptica nacionalista catalanista com a únic referent...si fos tal com dius, hi hauria estanqueres a la mani, o republicanes...i, senzillament, no hi ha CAP bandera...i voler comparar aquest fet amb les fotos àrabs, al meu entendre, mostra un barroerisme inepte o un esbiaix de la realitat...puc coincidir amb lo d'èrmua, però per d'altres camins...ah, i per cert, sóc tant català com tu..però no em cal ser nacionalista...em conformo oblidant postulats de dretes, i ser antifeixista i un bon anarquista

22 de juny del 2011, a les 10:47:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

Frederic el Forestal,

No cal que ho juris que ets català, noi. Se´t veu d'una hora lluny. Encara diria més: ets l'essència de la catalanitat dels darrers 300 anys. Ets més català que jo 1000 vegades més...

I saps perquè? Perquè te n'amagues, perquè ets un acomplexat, perquè pateixes, com a bon anarquista, del complexe Urales, és a dir, d'aquells que volen ser universals i es canvien el nom (Montseny, era massa recagadet, sembla). Ets el producte de 300 anys de menjada de tarro, noi.
A totes les nacions en lluita per la seva independència, abunden els paranoics com tu que es fan un embolic i acaben dient que no són d'enlloc... per no haver de triar quin bàndol de la trinxera des d'on lluitaran...
Quan sento un bocamoll gallejant del seu cosmopolitisme, segur que és o bé català o bé basc, o bé escocès, o bé quebequès, o bé gallec....
Mai sentiràs a un madrileny, a un parisenc a un londinenc, dir que és global. I això per dues raons molt clares:

La primera perquè saben que tenir un estat és bo, entre d'altres raons perquè no passes gana.

I la segona ... perquè no són imbècils.

De manera que, catalanet continua amb el teu cosmopolitisme de barretina, que els ecspanyols ja t'afaitaran i tu encara els riuràs les gràcies.

22 de juny del 2011, a les 14:17:00 CEST  
Blogger frederic bosquerol said...

josep, home, no t'enfadis..que com tots els NAZIonalistes quan us toquen la pàtria sembla que us arrenquin un ull!!!! sols cal veure el teu 'retratu' en jaume I amb l'estelada..ai uix! i a més en plena postura Oncle Sam ( US ) assenyalant amb el dit...tot dient...i tu, que has fet per la pàtria? va home va! jo no m'acomplexo....potser si que tu ets un gomez o un lopez o un rodriguez i has de ser més catalanistra que cap altra, per compensar la teva baixa autoestima..jo no me'n amago de ser català, ni de la meva cultura, de les que gaudeixo segurament mes plenament que tu... però d'aqui a usar termes com pàtria, homor i ruqueries com aquestes hi ha un abisme!! no fotem!! ets com els feixistes d'estat català, estàs amb mi o en contra meva...doncs no, al món hi ha moltes altres opcions que no giren al teu voltant! ni al de cap putu estat, servidor del capitalisme...com sabries si haguessis viatjat una mica

i quan parles de nacions que lluiten per la seva independència, i poses com exemple tuníssia o egipte, encara et mostres més incult..tuníssia són 2 cultures diferents, agermanades sota una 'pàtria' per obra dels interessos econòmics imperialistes de fa 60 anys enrere...i pitjor encara el cas d'egipte...àrabs, berbers, coptes...en fi

no veus que tu mateix et contradius?

també et contradius quan despotriques dels Urales...la federica Montseny mai va renegar del seu cognom, sinó que per evitar repressió nazi-onalista ( espanyola o catalana, tant hi fot ) s'utilitzen pseudònims..com han fet els militants del PSAN, MDT, TLL, EPOCA i d'altres ( au, ara busca al google qui eren tots aquests)


per cert..tenir un estat es bo? home, si ets dels rics si...però si ets dels pobres, ofegats pel deute potser no tant..oi?

per cert, no copses la demagògia del'divide y venceras? ) mentres catalans i castellans aneu a cops, el capital es fum un tip de riure i es va omplint butxaques

ah, per cert, paris, londres o madrid són plens d'anarquistes tant o més que d'altres ciutats..o sols saps llegir l'avui, el triangle i l'ara?

28 de juny del 2011, a les 18:42:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home