dissabte, 11 de juny del 2011

NAUSEABUND (1a part)

Nauseabund. Aquest és el comportament que la gent de CiU està tenint en els dies posteriors a les eleccions locals. Fa realment angúnia, i fàstic. Em refereixo, naturalment, a la direcció nacional, tot i que no dubto que també es pot ampliar a molts municipis. Sortosament no a tots. Vegem-ne alguns casos.

A nivell nacional, destaca la pantomima aquesta de la Comissió Parlamentària sobre el Pacte Fiscal. Anem a pams. Tothom sap a hores d'ara, que l'objectiu de CiU és no aconseguir el millor acord per Catalunya -que és el que diuen- si no arribar a un pacte, a un acord, el que sigui, per tal de presentar-lo com la gran conquesta. Encara que sigui una merda penjada d'un pal. Vull dir que l'acord és la finalitat, no l'eina per aconseguir-la. No importa el contingut, importa el continent. I naturalment, això els ecspanyols ho saben. I per això no baixaran del burro i cediran el mínim possible. O no cediran res.

La puta foto donant-se la maneta. O el bec. Els polítics apareixeran somrient, peperos i els dependentistes de CiU, encaixant... i als catalans que els mati Déu. El Barbeta, el Juliana doraran la píndola o més aviat el supositori .... o la lavativa.

Jo és que realment no puc entendre que tinguem una gent tan poruga i mesella. Cada dia estic més orgullós de no haver participat a la mani del 10J, per acabar així...

Però això no és tot. Per acabar-ho d'adobar, la comissió parlamentària de marres es farà a porta tancada. Visca la transparència i la regeneració democràtica! Colla d'impresentables. Però què s'han cregut que són, aquesta gentussa? Doncs au, tanqueu-vos en els vostres caus, i que us aprofiti.

Els ecspanyols saben perfectament que tenen CiU agafada pels collons, pels collons de la corrupció és clar, i que si es passen un pèl, els pressionaran amb alguna sentència judicial o recurs legal paral.lel. A ningú se li escapa que fa tan sols uns mesos, CiU era un cadàver polític, i que ara sembla ser el rei del mambo. Si volgués podria declarar avui mateix la Independència, perquè no té oposició. Però naturalment, no vol. I, sobretot, no pot. Perquè quan ho fes, començarien a caure sentències judicials a punta pala i polítics i familiars de primer, de segon grau d'aquests polítics, anirien immediatament a la presó.

L'única excepció en aquests moments que hi veig, és la del Conseller Mas-Colell. És cap casualitat que sigui l'únic que s´ha plantat davant dels ecspanyols? Que li ha cantat les quaranta a la tonteta aquesta de Ministra d'Economia ecspanyola? És cap casualitat que hagi portat el debat sobre el finançament al cor de la Unió Europea, a Brussel.les, i això hagi posat histèrics els ecspanyols? És cap casualitat l'ofensiva per terra, mar i aire que el Financial Times, el Wall Street Journal, o les agències de ràting estan portant a terme contra Catalunya?

Si tots i cadascun dels consellers es comportessin com en Mas-Colell, en comptes de fer el panoli com en Puig matant puces a canonades, tot seria molt diferent. Però la pregunta apareix de seguida: quant durarà Mas-Colell al capdavant de la Conselleria d'Economia i Finances? Jo em jugo un pèsol que no gaire. Quan els ecspanyols s'atipin -i ja falta poc- activaran els mecanismes corresponents i segur que en Duran i Ecspanya l'apunyalarà per l'esquena, des de la presidència de les comissions mixtes. Un pèsol m´hi jugo.

Però la fortor no s'acaba aquí. N'hi ha més.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

2 Comments:

Anonymous Andreu said...

Ai, quines anàlisis mes científiques i amb semàntica universitària de tot a un ral, com a cal paki.

Recordar que l'Honorable i extraordinari economista Andreu Mas-Colell va tornar d'USA per a ser Conseller de governs presidits per Jordi Pujol i amb Artur Mas de Conseller en cap, i no tenia cap militància política.

Amb el primer tripi, quan van perdre les eleccions els psociates fraont l'Artur Mas, el Sr.Mas-Colell es va afiliar a CDC. Com segueix ara.

I es Conseller d'Economia i Finances en un govern monocolor nacionalista presidit per Artur Mas i on el President Mas va triar a cadascun dels consellers, i on el Conseller Mas-Colell, com sempre es dona amb personalitats preparades, competents, lleials i honorables, no dissenya politiques per lliure sino que va de plé acord comú, com es lògic, amb el President de Catalunya, el MH Artur Mas.

O sia, qui vol separar l'accio d'un conseller de la del President, quan el govern es homogeni i seriós, bada, la pifia, s'equivoca, i no analitza res. Primer de pàrvuls.
Cordialment,
Andreu

12 de juny del 2011, a les 20:24:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

Benvolgut Andreu,

A vegades costa entendre les coses, jo ho comprenc, l'edat té aquestes coses -ep i d'altres de bones!. Et posaré un símil futbolístic, així segurament ho entendràs de seguida: si elogio en Mas-Colell, elogio de retop qui el va nomenar, com si elogio en Guardiola, elogio qui el va nomenar, que si no vaig errat, va ser en Laporta (permet-me aquesta crueltat a un rossellista de pro,com tu).
Com sempre els convergents honestos, que n´hi ha naturalment, i diria que bastant, aneu amb el lliri a la mà. Sou la fidel infanteria -anava a dir una altra paraula, però no et vull escandalitzar, he de guardar el meu status universitari...-, que heu fet la travessa del desert, i quan toca tocar cuixa, us quedeu les engrunes, i que s'emporta el tall gros són els d'Unió i el sector negocis.
El que plantejo entre línies en el meu escrit, i t´ho explico perquè ho entenguis, és que al crack d'en Mas-Colell li pot passar el mateix: que s´hi deixi la pell en la negociació d'una forma digna i honesta, i que tot plegat no serveixi per res, perquè al final el Duran i Ecspanya pacti qualsevol nyap amb el seus amics ecspanyols. Et recordo que políticament en Duran es troba molt per damunt d'en Mas Colell. I també et recordo que en Mas no ha estat capaç de defensar els sectors anti-Duran d'Unió per tal de preservar la pau interna de la federació. De manera que el Duran fa i desfà com vol, i quan es reuneixi alguna de les quatre comissions mixtes que presideix,farà el que l'interessi, i si s´ha d'apunyalar en Mas-Colell, se l'apunyala i punt.
T´ha semblat més acadèmic el raonament o encara estic a pàrvuls?

12 de juny del 2011, a les 23:43:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home