dimecres, 16 de juliol del 2003

He començat a rebre respostes sobre els posts d'ahir. Gràcies pel vostre interès. En els propers dies escriuré sobre aquests o altres temes (no segueixo un ordre concret): a) la constitució europea, b) el rol del poder judicial a l'estat espanyol en el moment present, c) el sindicalisme nacional, d) geopolítica de Catalunya, e) Per una estratègia política nacional, f) Catalunya i l'Església Catòlica, g) La qüestió de la llengua, h) Quin rol juguen els mèdia a casa nostra -i especialment els de la Corpo, i) el problema espanyol -a Catalunya i arreu, j) El Barça, "un club més", en una lliga catalana, k) la immigració, l) els nostres poders fàctics (La Caixa...), m) La política social, n) La defensa i la seguretat, o) quina política espanyola?, p) la corrupció, q) per una democràcia participativa, i last but not least, r) Internet i el netactivisme... Com podeu veure, de temes no em manquen. Per descomptat també s'accepten suggerències.

Abans d'acabar aquest missatge, i per tal de contextualitzar més aquest diari personal virtual (blog), afegeixo que en la seva elaboració m'inspiro ni que sigui remòtament, en les "Cròniques Colonials" que en el seu moment, en els anys vuitanta, concretament, va escriure en Manuel de Pedrolo, i que van ser publicades per l'Editorial El Llamp. Per a mi aquelles "cròniques" continuen sent un referent de primer ordre. Com també ho és el seu autor, en Pedrolo, un homenot que en els darrers anys ha estat totalment arraconat i bescantat per la postmodernitat més anacional que hegemonitza els principals aparells ideològics i culturals, públics i privats, a Catalunya.

Manuel de Pedrolo, juntament amb Joan Fuster i Fèlix Cucurull, són els meus referents culturals i intel.lectuals contemporanis i d'ells en parlaré en el proper missatge. Siau.