divendres, 24 d’octubre del 2003

Cop per Cop

L'ofensiva genocida del PP contra Catalunya ha fet un pas més amb l'aprovació per part de les Corts Valencianes d'una proposició contra els Països Catalans. Si a això afegim les polítiques del PP de les Illes, que van directament adreçades a la desaparició de la identitat catalana, tenim que el panorama és ben preocupant.

S'imposa una reflexió. El PP no dubta en portar a terme una estratègia conjunta d'anihilació nacional als territoris catalans situats dins l'Estat espanyol. I allà on té força l'exerceix sense cap mena de manies. Per contra, allà on no té tanta força -al Principat- es fa la víctima i demana tolerància. És l'estratègia del doble joc, del doble llenguatge. No sé si sabeu que a la màxima instància executiva del PP hi ha un tipus que és el coordinador pels afers dels Països Catalans.

Per contra, des de les forces independentistes, lluny de tenir estratègies unitàries i de reforçament de la cohesió nacional, practiquem una maleïda polìtica regionalista. Proposo que per canviar això practiquem una política del cop per cop. Que cap agressió a la catalanitat sigui on sigui quedi sense resposta. I si ells ataquen a Benidorm, a Sóller o a Llavaneres, nosaltres responguem a Vic, a Sueca o a Inca.

Cal d'una manera definitiva acabar amb les estratègies regionalistes, suïcides, que ens afebleixen.