diumenge, 11 de desembre del 2005

EL BARÇA, UN CLUB MÉS

Tot i que sóc culer des de sempre, mai he acabat de sintonitzar amb aquells que subliminen el Barça amb la selecció de Catalunya. Penso que és un error. Com també és un error que els catalans que visquin a ciutats amb equips a la 1a Divisió de futbol, adversaris del Barça, doncs, siguin seguidors seus i no de l'equip local. Això no és normal. El que fóra normal és que el Barça passés de ser més que un club a ser un club més. Això només es donarà quan existeixi una lliga catalana amb cara i ulls. Aquesta lliga, formada pels 18 o 20 equips més importants de tota Catalunya, tindria un potencial molt semblant a altres lligues europees, però a més, potenciaria molt més el futbol català de base, i trencaria amb la identificació del Barça amb Catalunya. Moltes potencialitats locals es desenvoluparien i no tinc cap dubte que nous cracks, catalans, apareixerien. Això facilitaria la creació d'una potent selecció catalana de futbol. Per altra banda, amb la sortida dels equips catalans de la Liga de Futbol Profesional ecspanyola, aquesta perdria tot el seu interès.

En l'actualitat, els equips que formarien aquesta Divisió A del Futbol català serien els següents equips: Barcelona, València, Ecspanyol (que òbviament hauria de canviar de nom), Llevant (que també hauria de fer el mateix), Mallorca, Vila-real, Gimnàstic, Lleida, Hèrcules, Elx, Castelló, Alacant, la Grama, Figueres, Terrassa, Vila-joiosa, Sant Andreu, Alcoià, Benidorm i Reus.

Com es pot veure, seria una Lliga que vertebraria el país de nord a sud i de sud a nord. Val a dir que els filials, cas del Llevant UD i del Barça B, malgrat estar entre els més forts, haurien de jugar, òbviament, a la Divisió B. No cal dir que quatre o cinc d'aquests equips esmentats serien els que competirien pel títol, un nombre superior al de moltes altres lligues europees mitjanes o fins i tot grans, on els títols se'ls reparteixen entre dos o tres equips, únicament. Una possibilitat seria també convidar a equips de la Catalunya Nord, de la Franja i d'Andorra, encara que tinguin un potencial clarament inferior. Això repercutiria en que tres dels equips esmentats haurien de baixar a la B. Tanmateix, penso que això, es corregiria en funció dels resultats un cop finalitzada la primera edició de la Lliga Catalana. Els tres o quatre últims de la A baixarien, i els tres o quatre primers de la B pujarien (o haurien de fer unes eliminatòries de promoció)