dimarts, 7 de febrer del 2006

FÈLIX CUCURULL, EN HOMENATGE

Han començat els actes d'homenatge a en Fèlix Cucurull i Tey, en el desè aniversari del seu traspàs. Fins al mes de juny tindran lloc diversos actes, incloent-hi conferències, taules rodones, exposicions, etc, tots ells relacionats amb la seva vida i la seva obra, i per descomptat amb Arenys de Mar.
No puc més que alegrar-me de tot plegat. En Fèlix, ha estat un dels meus referents intel.lectuals, polítics i ètics, tal i com ja ho vaig consignar en el cinquè post que vaig publicar d'aquest bloc, ara fa dos anys i mig (llegir-lo). Els altres dos són Manuel de Pedrolo i Joan Fuster.

La notícia de l'homenatge a aquest patriota exemplar ha estat acompanyada d'una altra no menys important. L'aparició d'un web dedicat a publicar, digitalitzada, tota la seva obra escrita, i, particularment, la monumental i imprescindible -i sovint marginada- Panoràmica del Nacionalisme Català, estudi en 6 volums i publicat el 1975 a les Edicions Catalanes de París. Es tracta d'una aportació a la cultura i a la història de Catalunya de primer nivell, atès que permet tenir a l'abast de tothom una font inesgotable d'informació.

En definitiva, una notícia que ens omple d'orgull i que, en uns temps de tanta baixesa i manca de fermesa, ens anima a continuar la lluita. Per en Fèlix, per en Manuel i per en Joan...

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Josep, no et perdis la gravació que hem penjat al nostre blog amb paraules d'Artur Mas.

http://independencia.wordpress.com/

8 de febrer del 2006, a les 10:37:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home