dissabte, 9 d’abril del 2011

TRASPASSAR LA LÍNIA VERMELLA

Algú haurà d'aturar l'espiral de bogeria en la qual es troba immers el senyor Duran i Ecspanya. Porta setmanes intentant assumir tot el protagonisme mediàtic possible.

Que aquest protagonisme es refereixi als debats polítics quotidians, és acceptable i fins i tot encoratjable, ni que sigui perquè així tenim algú a qui clavar-li totes les puies.

Ara, amb els assassinats pel feixisme no s'hi juga. Ni a l'Europa democràtica, ni a Catalunya. Amb els assassinat pel feixisme se'ls honora i se'ls repecta.

Precisament això és el que no ha fet, en la seva espiral de bogeria mediàtica, el senyor Duran. S'ha atrevit a matisar les darreres paraules d'un patriota, cridades abans de ser assassinat pel feixisme ecspanyol.

Va ser en Manuel Carrasco i Formiguera, un dels fundadors d'Unió Democràtica de Catalunya, que davant dels seus assassins va cridar Visca Catalunya Lliure!

Doncs bé, el senyor Duran ha gosat interpretar aquestes paraules, de manera que encaixin en el seu ideari dependentista. Una instrumentalització barroera i repugnant que fan venir basques.

A l'Europa democràtica, el senyor Duran i Ecspanya ja hauria estat empaperat per insultar un Màrtir per Catalunya immolat pel feixisme.

Podríem fer l'exercici hipotètic d'imaginar el senyor Duran davant d'un escamot d'afusellament. Tindria la dignitat que va demostrar en Carrasco i Formiguera? Ni parlar-ne. Només cal mirar-li a la cara per veure que s'arrossegaria com un gos, somicaria per la seva vida, denunciaria qui calgués per salvar la pell. El simple fet de fer una comparativa entre els dos homes, ja hauria de ser un delicte.

Acabem d'assistir, doncs, a l'enèssima manipulació de la història. De la nostra història. De la nostra sang.

Perquè en el cas de l'assassinat d'en Carrasco i Formiguera, l'argument, la xerrameca ideològica que ens volen vendre, és insostenible. La raó pura i simple va ser que era català. No per ser de dretes. O no per ser d'esquerres. Per ser català nacional, és clar.

És urgent que algú desconnecti aquest zombi que com en moltes pel.lícules actuals, està fora de control, he is running amok, i dispara contra tothom que es mou.

No podem perdre temps.

Etiquetes de comentaris: ,