dijous, 25 d’agost del 2011

SUPERLLIGA DE FUTBOL EUROPEA (EFSL)

Avui hi haurà el sorteig de la Champions League, a Mònaco. Jo, a hores d'ara, considero que més que lligues nacionals, hi hauria d´haver una superlliga europea, on juguessin els top 20. Addicionalment, també podria existir una sèrie B, on juguessin del 21 al 40.

Aquests equips, naturalment, deixarien de jugar les lligues nacionals-estatals, o, millor dit, serien els filials que els jugarien, de manera que aquestes lligues serien molt més competitives. A hores d'ara, algunes d'elles, si més no, són molt avorrides, perquè només consisteix en saber quin dels equips modestos donaran la sorpresa i derrotaran als equips grans... com per exemple, el grandiós Xixon, va derrotar els merenguitos, en la temporada passada.

La manera més immediata de seleccionar els Top 20 de la SuperLliga Europea, és fixant-nos en el Rànking de la UEFA, una institució, ja ho sé, del tot deslegitimada i probablement corrupta, però, pel que necessitem, ja en tenim prou.

Un simple cop d'ull a l'esmentat Rànking, ens permet constatar els següents fets:

1. La lliga més competitiva és l'English Premier League (EPL), atès que situa quatre dels seus equips (ManU, Chelsea, Arsenal, Liverpool), en el top 10 del rànking!


2. Els segueixen, la Lliga de Futbol de Catalunya, amb tres equips (FCB, Vila-real i València), la Lliga Alemanya (Bayern, Werder Bremen i Hamburg) i la italiana (Inter, Milan i Roma).

3. Malgrat els resultats de l'edició passada, que el ManU sigui el top1, no deixa de ser un fet puntual que en qualsevol moment pot canviar i passar a ser-ho el Barça, sobretot un cop comenci la lliga regular nacional. A més, demà el Barça amb la Supercopa d'Europa al sac, segur que passarà a ser el Top 1.

4. L'equip fantasma, té un pes esportiu molt inferior al seu pes mediàtic, la qual cosa deixa entreveure que aquí hi ha una estratègia clarament marcada per fer-lo visible al preu que sigui, fins i tot al marge de les raons esportives.

Bé, en definitiva, la SuperLliga de Futbol Europea, la disputen els següents equips:


Manchester United, FC Barcelona, Chelsea, Bayern München, Arsenal, FC Porto, R. Madrit, Internazionale, Liverpool, Olympique de Lyon, Xatkar Donetsk,Vila-real, AC Milan, Werder Bremen, Olympique de Marsella, València, Atletico Madrit, Hamburg SV, Benfica i AS Roma.

Els anirem seguint al llarg de la temporada.

Etiquetes de comentaris: , , ,