dimecres, 24 de novembre del 2004

L'ERROR DE CAROD A L'HORT DE LES CIRERES

Acabo de veure el programa de la Júlia Otero on en Carod Rovira i en Rodríguez Ibarra han debatut entorn el de sempre. La valoració que cal fer del programa, òbviament des de la perspectiva independentista, és en conjunt negativa. Es tracta d'un important error.

Certament hi ha hagut moments memorables, com quan en Carod ha dit que ell no era nacionalista, que ell era independentista. Estic segur que aquesta afirmació contundent ha entrat com un míssil per totes les llars de la racista Ecs-panya. Mai abans, ni Pujol, ni Duran i Lleida ni (:-( Mas, havien estat tan contundents.

Però no és des de la perspectiva dialèctica que afirmo que en Carod s'ha equivocat. És obvi que Carod s'ha cruspit amb patates el sociata que tenia de partenaire. No. S'ha equivocat des de la perspectiva estratègica. Dit d'una altra manera, el veritable adversari no era l'Ibarra, sinó que era la Otero.

El gran error de Carod ha estat acceptar el regal enverinat d'un debat cara a cara no amb el president del govern ecs-panyol (o fins i tot amb el cap de l'oposició ecs-panyol), sinó acceptar debatre amb un líder REGIONAL ecs-panyol. D'aquesta manera, inconscientment, el programa esdevenia una lluita de galls regionals, davant els ulls de la gallina Otero.

Se'm pot dir que no es podia desaprofitar un programa en prime time, que segurament haurà permès que en Carod sigui ara molt més conegut que fa tres hores. I que el coneixement del líder és molt important (encara que després no treguis un 5 en la valoració). PERÒ ÉS QUE AQUEST ERA REALMENT L'ESQUER.

Acceptant debatre amb Ibarra, Carod es "regionalitza", i de pas cau en la dialèctica sociata de l'"enfrontament" entre Catalunya i Extremadura, entre el "ric" català i el "pobre" extremeny (mentre Madrid se'n surt com si res, dit sigui de passada).

No es poden cometre aquests errors, després de tants d'encerts (dit sigui també de passada). Per comprendre-ho, potser cal recuperar les paraules darreres de Carod, quan diu que havia acceptat assistir al programa no tant per la presència d'Ibarra, sinó pel fet que hi havia la Otero...

Conyes a banda, hi ha tota una generació de polítics que babegen quan veuen aquesta tia. Jo sincerament sempre m'ha fet la impressió que du les calces brutes. Cal pensar més amb el cap i no amb la .....