dimarts, 7 de desembre del 2004

L'AUTO-ODI CATALÀ (II)

La polèmica sobre la candidatura de Madrid continua en tertúlies i trucades als programes de ràdio. Dues consideracions al respecte.

PRIMERA. Molts empresaris ploramiques es queixen que dijous i divendres, quan anaven a veure els seus clients per Madrit van haver de suportar molts atacs i acusacions, així com la campanya dels mòbils. Això us passa, carallots, per no saber anglès. Si sabéssiu anglès no estaríeu fent de comercials a Madrit, sino a Londres, Nova York, Sidney o Hong Kong. Us passa perquè sou cutres i us agrada la caspa. I per això aneu a aquest cul de món que es diu Madrit. Foteu-vos i entomeu-la.

SEGONA. Ha sortit el tema de la solidaritat pels atemptats de l'11-M. Vés per on, si apliquem la mateixa lògica, els catalans i les catalanes hauríem de donar suport a Nova York, on van morir més de deu vegades més de persones que a Madrit, o fins i tot a Moscou, amb centenars de morts en els darrers anys. Perquè suposo que la solidaritat envers totes les víctimes, siguin del país que siguin, és la mateixa, no? O hi ha víctimes de primera i víctimes de segona? O hi ha altres raons per ser més solidaris amb uns que amb uns altres?