dijous, 2 de desembre del 2004

UNS JOCS OLÍMPICS ANUALS, AMB ELS PGE

És claríssim que, des d'una òptica catalana, s'ha de dir NO ALS JOCS OLÍMPICS a Madriz. La raó és ben clara: Madriz, ja gaudeix d'uns Jocs Olímpics anuals. Aquests Jocs Olímpics anuals tenen un nom ben concret i es diuen PRESSUPOSTOS GENERALS DE L'ESTAT (PGE). I és que Madriz és la gran receptora d'inversió pública (i privada). Un privilegi que es fa a costa dels catalans i les catalanes. Per això resultaria del tot incomprensible que a més dels PGE dels propers anys, ara també rebessin pel muntatge olímpic.

Cal dir-ho molt clarament, tota actitud favorable als Jocs Olímpics de Madriz, és un atac al cor del sistema de benestar social català. És un atac contra els sectors en risc d'exclusió, contra els aturats (i les aturades), contra els malalts i la gent gran que malviu amb unes pensions de misèria en un país amb un cost de la vida molt més alt que a la resta de l'estat. Es un crim contra un jovent, el català, que cada cop té més dificultats per emancipar-se.

En definitiva, resulta del tot incomprensible, que qualsevol polític català, voti a favor d'incrementar l'espoli i la depauperació del poble català. I és això el que representa el projecte olímpic ecspanyol. És donar el cop de gràcia a qualsevol fantasia de co-capitalitat (somniada pel Maragall) i incrementar la dependència de Barcelona, en particular, i de tota Catalunya, en general, d'una gran megalòpoli cridada a jugar en la primera divisió de les ciutats globals del segle XXI. (Mentre que Barcelona i València, esdevenen ciutats de tercera o quarta regional).

Per necessitat, per coherència, per dignitat, NO ALS JOCS OLÍMPICS a Madrid, finançats amb els diners dels catalans i les catalanes.

PD. Ja us heu fet voluntaris de NOVA YORK 2012. És molt senzill. Entreu a: http://www.nyc2012.org