dimecres, 27 de desembre del 2006

NOVA ENQUESTA: TRIA EL/LA CATALÀ/NA DE L'ANY

S'escolen els darrers dies del 2006, l'any del nyap, l'any en què l'autonomisme ha perdut definitivament, si és que mai l'havia tingut, qualsevol rastre de dignitat. Amb un estatut i un president de fireta, que rebaixa fins a límits impensables el ridícul d'un règim que ja no s'aguanta per enlloc, per molt que els mèdia ens ho pintin tot de color de rosa. Ara, doncs, és el moment d'escollir el català o la catalana de l'any. He fet una tria d'alguns dels personatges que han destacat al respecte, i ja sé que hi ha un desequilibri de gènere, però, així doncs, si algú té alguna suggerència amb cara i ulls (la qual cosa exclou per descomptat la Mari Pili Rahola, aka telepredicadora maruja), doncs que me la faci arribar.

Penso que els noms triats són tots ells coneguts: el jove Èric Bertran (1990), pel seu compromís patriòtic malgrat les tortures infringides per l'Audienzia Nazional; en Joel Joan (1970), pel seu desacomplexament nacional en un entorn professional on precisament destaca el madrilenyisme bavós; l'Oleguer Presas (1980), jugador del Barça i persona que trenca tots els tòpics de l'esportista d'èlit frívol; la Mònica Sabata (1970), impulsora de la Plataforma pel Dret a Decidir, que organitzà la manifestació multitudinària del 18F; la Mònica Terribas (1968), per haver-se convertit en un referent mediàtic sense renunciar al seu compromís nacional; i, finalment, en Xavier Vendrell (1966), perquè se n'ha sortit d'un linxament tipus PM (politicomediàtic) sense precedents.

Ja ho sabeu, doncs, fins a finals de gener, podeu votar-los!

Etiquetes de comentaris:

3 Comments:

Blogger bacus said...

Jo voto per vendrell per ser republicà-independentista de pedra pikada...

joel joan em cau malament, crec que precisament usa el seu anti-nacionalisme espjnol per sumar punts a la part de l'audiència que pensa així.

A més que ha fet per catalunya ?? ser actor de xafarderies-juvenils és embrutir més que enaltir.

27 de desembre del 2006, a les 18:18:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Jo proposo el Jordi Portabella, per la gran dignitat demostrada no assistint al pregó de la Mercè en castellà però continuant contribuint al govern de Barcelona en clau sobiranista com ha fet els darrers anys.

27 de desembre del 2006, a les 21:45:00 CET  
Anonymous Anònim said...

O en Joan Puigcercós, per posar el seu amor a la llei davant tot i també per la seva obediència ferma i respecte devocional a les més altes institucions del país i, en particular, al president de la Generalitat de Catalunya.

27 de desembre del 2006, a les 21:49:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home