diumenge, 21 de gener del 2007

CRIDA A LA DIGNITAT NACIONAL (3a part):

PREPAREM L'ESCENARI DE LA INDEPENDÈNCIA

Després dels dos articles d'en Joan Carretero a l'AVUI (1 i 2), és evident que alguna cosa ha de canviar. Bé la gent d'ERC passa per la pedra en Carod-Rovira, bé aquest i els seus sequaços es carreguen en Carretero. Ja no hi ha volta de full. L'anàlisi d'en Carretero, és extremament interessant. No només posa el dit en la nafra, no es pot actuar com si ja fóssim en un país independent, sinó que també adverteix que CiU no és cap alternativa vàlida. Pel seu autonomisme i submissió als nuclis de poder ecspanyols (afegeixo jo).

Si, com sembla més lògic, els grup parlamentari d'ERC no destitueix en Carod Rovira, i en conseqüència, es converteix en còmplice de la seva degradació política, moral i psicològica, les portes penso que són obertes a que a curt o mig termini, es creï un moviment sobiranista plural, que aplegui gent de diferents espectres ideològics, que els uneix un punt central com és la ineludible accessió de Catalunya a la independència.

És en aquest sentit que, per exemple de cara a l'any 2010, i amb l'horitzó posat en el 2014, penso que estaria bé que en Joan Carretero encapçalés clarament una opció sobiranista de centre esquerre, mentre que, per exemple, en Joan Laporta, un cop abandonada la presidència del Barça, sobretot si l'equip guanya 1 o 2 copes d'Europa més -i, per suposat, la maleïda Intercontinental-, faci el salt a la política, del qual tant se n'ha parlat, i encapçali una formació de centre-dreta, liberal, que molt bé podria ser l'actual CDC, un cop alliberada del tumor que representa Duran i Lleida, i descartat per incompetent en xulopiscines.

Aquestes serien les dues forces centrals, totes dues clarament compromeses amb la sobirania del país, i en conseqüència proclius a pactar temes d'interès nacional. Als extrems, no em faria res que existís el referent demòcratacristià (UDC) segurament infestat d'ultres i fonamentalistes cristians, i a l'altra banda un referent neo-esquerranós (Iniciativa) ple de pijos progres frívols i de dones alfa igualment piges. Finalment, hi haurien formacions electorals que defensarien lleialtats ètniques pròpies d'alguns grups immigrants que pels motius que siguin rebutjarien els partits catalans: per exemple, els extremistes ètnics ecspanyols, o segurament algun sector de l'islamisme fonamentalista, contrari als plantejaments laics preeminents en la classe política catalana.

Bé tot plegat, obriria les portes a la celebració, si es considera convenient, d'un referèndum d'autodeterminació on, que n'estic segur, la independència obtindria el suport de com a mínim el 70% dels votants i amb una participació de més d'un 60% del cens. Tindríem la Llibertat a l'abast de la mà i podríem retre homenatge a totes les heroïques generacions passades de catalans i catalanes, que al llarg de 300 anys han deixat la pell en aquesta lluita.

Etiquetes de comentaris:

8 Comments:

Blogger bacus said...

la baixada de vots del PSOE és proporcional a l'alfabetització de la població.

crec que la gent cada cop està més ideoligitzat i els partits sense ella no tenen futur.

PSOE-IC no en tenen o la que tenien ja no els serveix me sembla que estan en a favor de la propietat privada.

en canvi els partits que si en tenen haurien d'anar cap amunt sempre i quant els dirigents no vulguin convertir els partits en un limbe de centre.

per tant ERC és i ha sigut un partit republicà no marxista i te que seguir potenciant la seva ideologia

CDC és liberal i extremadament classista i tindrà el seu votant.

La resta votaran per la seva ètnia ja siguin musulmans, espanyols o romanesos.

Si l'actual ERC segueix el procés de centrització per buscar nous votants no se d'on ens cal un nou partit a la seva esquerra que sigui independentista sense complexos pq amb l'actual estratègia només fa que perdre vots 200.000 a la última elecció.

La massa electoral és dinàmica hi ha gent que va a l'altra barri (analfabeta) i nous votants 18 anys.

la gent jove te les coses clares ho estan a un costat o a l'altre en l'eix dreta/esq econòmic i en el català/colonitzador tb per tant el centre no porta enlloc.

és necessiten 2 partis un d'esquerres (no-marxista) i un de dretes els dos independentistes sense complexos.

22 de gener del 2007, a les 10:30:00 CET  
Blogger bacus said...

Catalunya és un país obert i qualsevol persona pot ser català independent del color de pell o lloc de naixement.

Però no canviarem el ser Català per ser una mena de NYorki (onu).

A estats units hi ha lleis a favor de minories ètniques.

Comencem a dir les coses pel seu nom fa 40 anys erem catalans i espanyols ara som això i 40 ètnies més.

22 de gener del 2007, a les 16:27:00 CET  
Blogger Dessmond said...

Jo en Carretero no el veig líder de res. Ni els seus afins, tampoc.
És una floreta que no farà estiu.
La independència l'haurem de trobar per algun altre cantó. Ah, el dia en que CDC estigui tan acabada com per enlairar un petardo com en Laporta, aquell dia segurament deixaré de votar.

22 de gener del 2007, a les 21:40:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Després del cop calent d'ahir, no sé què pensar. En Carretero diagnostica la situació, com altres ja havíen fet, però no dóna cap tipus de sol.lució, o almenys jo no ho sé veure en les seves paraules.

Tampoc ja no entenc el tema de les famoses bases d'esquerra, omnipotents fa uns pocs mesos, desaparegudes ara. No entenc que unes bases que es mostressin tan decidides pel no, acatin sense piular la brutal submissió a Montilla i el canvi de discurs de Carod amb els silencia còmplices de Puigcercós i Vendrell. Si ara les bases no es queixen, quan ho faran? O és que ja els està bé la situació? Veurem si responen al missatge de Carretero.

Per cert, Josep, tens alguna informació del perquè de la "destitució" de la Mònica Sabata. Això sóna a depuració. I on és "Sobirania i Progrés" ara? Si ara no actuen, quan actuaran? Tu en formaves part, oi? En saps alguna cosa?

Em fa l'efecte que, després del teatre de l'Estatut, on CiU i Mas van de fer de tontos útils, el tripi ha decidit anar per feina i eliminar tots els obstacles que els puguin impedir perpetuar-se en el poder, a la manera del PRI, treient-se totes les carotes i sense cap tipus de vergonya. TV3 n'és l'exemple més clar.

Ah, finalment, he de dir que estic d'acord amb en Dessmond, jo tampoc me'n refio d'en Laporta. No m'agraden gens les seves relacions familiars "dubtoses". Encara posaria al "cunyadíssim de conseller.

22 de gener del 2007, a les 22:26:00 CET  
Blogger bacus said...

jo el camí que veig és 2 partit que s'uneixin carod i la cúpula busquen un partit majoritari en plan macià i això es impossible i el reterdad mental pensa que anar cap al centre li donarà més vots...

però és un cagada de vaca cap al centre perd vots amb les idees clares... el mateix que li passa a ciu...

el camí es consolid+ el vot esqueranós i el liberal+conservador i entra els dos tirar cap a l'estat català 1 partit és impossible pq jo mateix he votat a rahola de única parlamentari però estic fins els pebrots i si tiren més cap al centre votaré al PCE (R) grapo

estic fins el collons...

per molt espanyolista o agent contra que sigui..........

CUP és una merda de la C.U.P.S, el PRC és el partit de la rahola i el sis ales i altres merdes.... mà de ferro compte com gestioneu el capitalisme, l'igualtat d'oportunitats i l'ascençor social que tot acabarà petant i rodarant caps.........

23 de gener del 2007, a les 1:29:00 CET  
Blogger bacus said...

el fantasme racista està aquí al costat d'entrada anglada alcade de vic.... aneu foten l'imbecil que al final acabarem lluitan contra el feixisme català o español els de sempre........

per després penjar-vos les medalles...

23 de gener del 2007, a les 1:36:00 CET  
Blogger bacus said...

que fàcil seria per CiU dir fora negres i latinos amb un discurs clarament nazi-anglatista però això porta a la guerra civil.........

i si no ho fa CiU ho farà un altre partit........consequencia de la ma d'obra esclavista capitalista... si venen cap aqui es pq es foten de gana al seu país...

23 de gener del 2007, a les 1:47:00 CET  
Blogger jordi said...

Per a mi en Carretero, té bastanta raó en la diagnosi. Malgrat tot, no veig cap proposta per part seva, realista, que no sigui trencant amb la maquinària actual d'ERC, per assolir-consolidar un nou espai sobiranista-independentista d'esquerres.

M'és impossible concebre'l de dretes, i si ho arribés a ser, que s'ho currin elles, les dretes (ja fliparia que fóra possible).

Em considero dels optimistes, no-antropològics, sinó simplement catalanistes, perquè som, currem, vivim i pensem en clau catalana.

Perquè simplement quan vius a un districte o barri com jo,(a 9 Barris), i te n'adones que aquells i aquelles que en aquests moments belluguen a la societat civil i es converteixen en veritables protagonistes de la transformació del barri a tots els nivells, és quan decideixes, que el futur de la nostra Pàtria, de la Catalunya completa, passa pels fills o néts dels immigrants dels anys 50 del segle passat, amb les virtuts i defectes que això suposa, dins els quals incloc tots i totes les veritables militants reals amb voluntat transformadora i revolucionària, o, l'alternativa al nostre barri, no serà una altra que les opcions ecspanyoles del PSC, CiU o PP.

Per tant, per a mi, en aquests moments el pati està claríssim, o independència nacional, emancipació social, i alliberament personal, desengantxant-nos de totes les corretges de transmissió ideològica ecspanyola, o "més trist-partit, convergència catòlica o falange popular".

Bé, sóc d'aquells que si toca, no m'importa gens ser racista de classe.
I que els bombin. S'ho mereixen.
Bona nit!

jordi

25 de gener del 2007, a les 4:59:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home