dimarts, 2 de gener del 2007

"NON PLACET HISPANIA"

I a mi tampoc. Aquesta famosa frase pertany al no menys famós intel.lectual i humanista Erasme de Rotterdam, altrament conegut com Desiderius Erasmus (en anglès o en holandès) o simplement Érasme (en francès). La recordava l'altre dia l'Oriol Junqueres, al programa El Nas de Cleòpatra que condueix l'Enric Calpena.

De fet, va ser la resposta que Erasme donà al Cardenal Cisneros quan aquest el convidà a viatjar a Castella. Va ser doncs, una resposta negativa i que ha passat als annals del que s'anomena la llegenda negra d'Ecspanya, la qual va assolir el seu punt màxim amb la figura de Felip I (Felip II, pels castellans) i amb la Inquisició i el Duc d'Alba, entre d'altres.

En definitiva, el referent de l'humanisme europeu va donar carabasses a un dels referents de la història sagrada ecspanyola. Una autèntica plantufada, vaja.

No puc estar-hi més que d'acord. I com a primer post de l'any, penso que un referent digne i culte com aquest cal tenir-lo molt en compte. Que després més d'un pensa que combreguem amb rodes de molí.

Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

Blogger Dessmond said...

Bona i culte manera d'estrenar l'any.
Espero que les festes hagin estat ben profitoses.

8 de gener del 2007, a les 18:13:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home