dilluns, 12 de desembre del 2005

ELS EXTREMS QUE NO ES TOQUEN

Totalment d'acord amb el conseller Josep Huguet. Presentar ERC i PP com els dos extrems que es retroalimenten és una falsedat que ignora quelcom d'essencial. És comparar un partit demòcrata i anti-feixista amb un altre, l'origen del qual es troba, sense cap dubte, en la dictadura franquista. Equiparar-los, és equiparar democràcia amb pensament autoritari -i amb la política autoritària. Què treu 10 milions de vots? I què, també Hitler va guanyar eleccions, la democràcia no només es guanya en un moment puntual, sinó que també s'exerceix al llarg dels anys de mandat. I no hi ha cap mena de dubte que si Aznar hagués guanyat les eleccions del 2004, hauria suprimit l'autonomia basca i, possiblement, de retruc, la catalana.

Equiparar ERC i PP és un plantejament propi del pensament sociovergent, és a dir de l'oligarquia borbònica, capitalista, autonomista/regionalista, que pretén ser la dipositària de les essències de la Catalunya com cal: obedient, submissa, una mica cridanera, però que té pànic a "fer el ridícul", en definitiva, provinciana i ecspanyola. Un espai on es troben els inefables Roca i Serra, i on el país queda reduït al triangle Sant Gervasi-Cadaqués- Cerdanya.

És la Catalunya petita, eunuca i poca-pena que hem de dinamitar. És la nostra missió històrica.

3 Comments:

Blogger JOSEP said...

M'agrada això del Bé (ERC) i del Mal (PP).

12 de desembre del 2005, a les 12:54:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Salutacions Josep,

Tres questions:

1) en mig d'aquesta missió històrica que està emprenent ERC de salvar-nos del dimonis infectes i de nosaltres mateixos, em podries seleccionar, si us plau, les quatre accions de govern més importants de cada conselleria que governa ERC fins ara, incoent-hi la frenètica labor del Conseller Primer, és clar. Només te'n demano quatre (una cada sis mesos) entre les segur moltes, moltíssimes que hi ha. Lleis aprovades o actuacions fetes o fent-se, és clar, no estudis o informes. Feina de veritat. Els informes els deixem per Unió ;-)

La segona questió és el perquè de formar el tripartit. Se'ns ha dit que va ser perque el PSC a l'oposició mai aprovaria un estatut ambiciós. En canvi, si ho faria al govern. Els altres, CiU, en canvi, han acceptat fer un estatut (demanat per ERC que els van fer fora del govern) des de l'oposició. És a dir, ERC ha pactat amb el partidistes que posen el partit abans que el país (PSC) i abomina d'uns altres (CiU)que han acceptat un estatut des del'oposició!! Ha estat CiU més patriòtica que el PSC o no?

I darrera questió. Si per avançar nacionalment, CiU és necessària, perquè la gent d'ERC la menysprea i l'anatemitza tant i tant. NO vol dir això que ERC posa l'eix esquerra-dreta davant de l'eix espanya-catalunya? I perque ERC practica ara un còpia (dolenta) de la pitjor política de CiU amb peix al cove (tot i que aconseguí coses com els Mossos o ports) incloent-hi corredisses. Ara està bé i abans malament?

Gràcies per avançat per les teves respostes.

Ah, darrer comentari. A mi el PP no m'agrada gens però gens. Ara bé, això de dir que ERC és el Bé i el PP el mal és d'un maniqueisme esfereidor (gairebé tant com el d' aquells que diuen exactament el contrari). En aquest sentit, quin objectiu tenia l'acció a la COPE: debilitat el PSOE i enfortir el PP? Enfortir el Mal? ERC enforteix el Mal? Perquè és això el que aconsegueix. I enfortir l'adversari pitjor que tenim els catalans (i que estic d'acord que és el PP) no crec que sigui el millor pel país. Potser si pel partit, per ERC, perque polaritza, però no pel país.


Vall

15 de desembre del 2005, a les 0:00:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Quan més feixisme hi ha, més alerta i mobilitzats han d'estar els antifeixistes. La resta, filosofia.

15 de desembre del 2005, a les 9:38:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home