divendres, 21 de gener del 2011

ELS OPORTUNÍSSIMS ATACS DE COR

A Catalunya, anem de camí del Guinness en l'apartat d'atacs de cor oportuníssims... Acabo d'assabentar-me que en David Martínez Madero, ha mort d'un atac de cor a l'aeroport de Milà, on havia fet escala procedent d'Àsia.

Era el Cap de l'Oficina Anti-frau de Catalunya (OAC), un dels comptats encerts que va fer el tristpartit, com ja en el seu moment vaig escriure. Tenia 47 anys i era nascut al Masnou (Maresme).

Abans de ser director de l'OAC, havia exercit de Fiscal Anti-Corrupció i contra la delinqüència organitzada (és a dir la Màfia). De fet, un dels principals capos de la màfia georgiana, Tarel Oniani, en va ordenar el seu assassinat.

Ara fa uns mesos, va ser entrevistat per la conilla als Matins de TV3, i va ser llavors que li vaig sentir dir una frase, tan contundent com elemental. En referència a la Comissió Parlamentària sobre l'espoli del Palau de la Música (si se'm permet), va dir que, "les comissions parlamentàries són per controlar el govern, no l'oposició". El vídeo és ben revelador.


I és que la degeneració de la política dependentista a Catalunya assolia amb el tripartit uns nivells tercermundistes. Uns nivells que ara, amb el govern dels millors, dels business friendly, encara pot arribar més baix, encara que sembli increïble. Només cal recordar, el comportament inaudit de la Mesa del Parlament amb el tema del Grup Mixt, o en el nomenament al.lucinant d'en Duran i Ecspanya, com a President de 4 comissions bilaterals, sense tenir cap mena de responsabilitat institucional a la Generalitat.

For the record, fa uns anys, un alt càrrec orgànic de CDC també va morir d'un sobtat atac de cor. Tant ell com el seu successor en el càrrec, apareixen relacionats, per cert, en l'escàndol del Palau.

Curiós, no?

Etiquetes de comentaris: , ,

4 Comments:

Blogger Ricard C. Estrada said...

Sento de fons la BSO de The Godfather...

21 de gener del 2011, a les 13:35:00 CET  
Anonymous tributaire rebel said...

Hola Josep, Unes reflexions sense massa fonament, però distretes almenys!

En el món de l'anàlisi del senyal tenim un artefacte matemàtic molt útil: la Transformada de Fourier. Aquesta tecnologia ens permet transformar les senyals del món temporal (difícils d'analitzar intuitivament) a l'espai freqüèncial on el seu anàlisi resulta molt més senzill. Per exemple, aplicant la aquesta transformada a la veu humana en podem extreure patrons dels parlants. Així podem saber si, per exemple, dos converses aparenement molt diferents provenen d'un mateix interlocutor ventríloc i evitar un "embaucament".
Sempre m'he preguntat si ja hi ha hagut algun crack que hagi inventat la "Transformada de Fourier Unionista" per dir-ho d'alguna manera. És a dir, imaginem per exemple que apliquem aquesta tecnologia a les actuacions de Ciutadans i de l'ERC del Puitxi, dos discursos i maneres aparentment molt diferents en l'espai parlamentari però de patró gairebé idèntic en l'espai Unionista (en quant a efectes realment pràctics vull dir: contribució a la desaparició de la Nació Catalana).

Una altra tecnologia que frisaria per tenir es alguna que m'ajudés a entendre per exemple què vol dir que el suposat desviament de la constructora de vies metàliques aquesta relacionada en el cas palau ha fet cap a la casa gran es d'uns 6 M€, i he vist per la tele que aquesta amenaça la està ara encapçalant el nou capo dels suciates. Quan necessita realment la casa gran per any? quins són els ingressos que declaren? En la diferència i multiplicant per 30 anys suposo que trobaríem tot allò que sortiria si s'estirés de la manta. A mi m'ha semblat intuir que els estan amenaçant ja una mica més en serio, amb una part del pastís per la que tenen proves solvents, potser de cara a les municipals. Els hi ha de minar bastant la moral el tema aquest als de la casa gran perquè els suciates segur que han sucat moooooolt més en l'obra pública, però ja els hi està bé per xulos!

Una altra pregunta que em faig és: hi ha algun limit en el l'endeutament, o relació PIB/endeutament que ens impedís independitzarnos? Vull dir, d'aquí a un temps, finalment, el nostre PIB baixarà dràsticament entenc per la destrucció del nostre teixit productiu? Podria ser que algun dia ja no puguessim independitzar-nos encara que vulguéssim?

Només veig motius per estar més desanimat cada dia que passa; ara ja no es tracta només del punt de no retorn degut a que la nostra velocitat d'integració és menor a la de la immigració que rebem sumat als mecanismes que no tenim per integrar-los per falta de competències i diners, sinó també potser del punt de no retorn pel tema econòmic. Tens algun motiu per a l'optimisme? és que en els darrers posts no hi veig cap senyal la veritat........

22 de gener del 2011, a les 0:49:00 CET  
Anonymous tributaire rebel said...

-> en el post anterior, on vaig dir Ciutadans volia dir CiU.
Entenc que una dòsi homeopàtica de 3 diputats de Ciutadants ens ajuda a crear defenses; gent que es passa del catalanisme a l'independentisme per acabar-ne tips d'aquella penya.

22 de gener del 2011, a les 1:18:00 CET  
Anonymous Anònim said...

APA ARA TOCA FER UNA NOVELA "NEGRE-NEGRESIMA".QUE EL MOSSARD JA FA MOLTS ANYS QUE NO I "VIU" A LA GENERALITAT!!!
EL COS SOCIAL EN MES INFARTS ES EL JURUDIC,PERQUE SERA?
JUGANT AMB BCN.

23 de gener del 2011, a les 14:20:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home