diumenge, 30 de gener del 2011

I ARA A PER "LO" MONUMENT DE TORTOSA


A ningú se li farà estrany si dic que aquesta imatge reconforta a tot un poble. La purga de simbologia feixista és un deure pendent, que ni els 23 anys de pujolisme ni els 7 anys de drama tristpartit han gosat emprendre de forma sistemàtica. Sempre hem avançat de mica en mica. I avui ha estat un gran dia.

El monument feixista ha estat enretirat de la travessera entre la Diagonal i el Passeig de Gràcia. És un gran consol. D'aquesta manera retem homenatge als milers de joves catalans que van donar la seva vida al front. Als milers d'homes, dones i canalla que va ser víctima de l'aviació feixista. A tots aquells que van ser exterminats al Camp de la Bota, a Paterna, a Auschwitz o Dachau.


I a tots aquells que van dedicar la seva vida, patint exili, anys de presó, tortura, i la memòria dels quals encara avui en dia és combatuda amb odi pels feixistes de llavors i d'ara, (penso per exemple, en la d'en Jaume Martínez Vendrell (1915-1989)-foto, durant la guerra, capità d'artilleria).


Però encara queda molta feina a fer. Tant simbòlica com real. I un magnífic lloc per on continuar sense dubtes ni contemplacions és lo monument feixista de Tortosa. Cal enderrocar-lo, cal dinamitar-lo, cal fer-lo desaparèixer.


Només així, el record dels milers d'homes que van donar la seva vida i van tenyir el riu i la terra de sang, serà rescabalat. Amb decisió i fermesa. Sense dubtes ni titubeigs.

S'atrevirà a fer el pas, la nova administració dependentista? La consellera amb l'ajuda de Déu Ortega, s'hi posarà de debò? I el batlle convergent? Què pensa el senyor Ferran Bel, quan veu la foto de dalt de tot?

Nano, t'estàs quedant sol, i tard o d'hora, arribarà el moment de fer un pensament...

Etiquetes de comentaris: ,