dissabte, 26 de març del 2011

TOTHOM A TALAMANCA!

Tot just quan acabi aquest post, esmorzaré i amb un cop de cotxe em plantaré a Talamanca, on assistiré a la inauguració del monument als Catalans que van lluitar per les Llibertats de Catalunya durant la guerra d'Ocupació, i més concretament, en la Batalla que hi tingué lloc el 13 d'agost del 1714.

Penso que és un gran iniciativa, aquesta d'homenatjar els Patriotes que han lluitat, i en molts casos han deixat la pell per Catalunya. De fet, si no fóssim un país ocupat, n'estaríem plens de monuments i records... Com qualsevol altre país normal, per altra banda. En aquest sentit, trobo a faltar un monuments als Voluntaris Catalans que van lluitar i morir a les trinxeres de la Primera Guerra Mundial, que en van ser una pila. O els que ho feren al Maquis des del 1939 fins a primers dels anys 60. Però és clar, la història és un coneixement revolucionari, i amagar la història d'un poble ocupat, o canviar-la, és la primera funció del poder ocupant. Cal establir un relat que justifiqui la situació present, i consideri del tot impossible o inviable qualsevol altre relat alternatiu o antagònic. És a dir, parlant clar, pels ecspanyols i els seus col.laboradors (Duran i Ecspanya, el primer), els catalans estem indefectiblement predestinats a ser ecspanyols, i ni se'ns pot passsar pel cap ser independents, recuperar les nostres Llibertats com a poble.


Amagar en Duran i Ecspanya ... i treure l'escalfabraguetes

Avui, a Talamanca, assistirem a un acte patriòtic que no tinc cap dubte serà un èxit rotund. Però també assistirem a l'enèssim acte de cinisme polític protagonitzat pels dependentistes. Avui qui presidirà l'acte d'Homenatge, i doncs, qui s'endurà tot el protagonise mediàtic -no en tinc cap dubte al respecte- serà l'escalfabraguetes oficial de CiU, que no és altra que el senyor Felip Puig. Jo ja he escrit en altres posts, que planyo la figura d'aquest individu: condemnat eternament, en la divisió de funcions, a ser qui fa trempar patriòticament la fidel infanteria convergent (els indigetes, els andreu que tenim pel país....) amb discursos èpics ... per després injectar-los la corresponent dosi de bromur, quan qui s'emporta sempre, repeteixo sempre, el gat a l'aigua, és l'ecspanyolista desacomplexat d'en Duran i Ecspanya.

Avui a Talamanca, amagaran en Duran i trauran el putxinel.li d'en Puig, i d'aquesta manera inentaran fer passar bou per bèstia grossa.

Per sort l'independentisme també hi serà present, donant suport a les persones que, com en Francesc Xavier Hernàndez, han fet una feina impagable de recuperar la Memòria Històrica i projectar-la cap al futur, amb l'ajuda de les tecnologies de la comunicació i la xarxa.

I la nostra veu es farà sentir. Us engresco a participar-hi, si encara sou a temps.

Etiquetes de comentaris: ,

2 Comments:

Anonymous Joan Capó said...

La meva adhesió des de Mallorca, que no va caure fins l'11-07-1715.

26 de març del 2011, a les 10:52:00 CET  
Anonymous Anònim said...

El monument als voluntaris catalans de la 1a Guerra Mundial és al Parc de la Ciutadella.

27 de març del 2011, a les 11:11:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home