dissabte, 25 de setembre del 2004

COMENTARI NO PENJAT A e-notícies

Divendres vaig enviar un comentari a l'article del Sr. Xavier Rius sobre el 6 d'octubre. Doncs bé, aquest comentari no es va penjar per raons desconegudes (segurament no tenien "espai" ...). A continuació reprodueixo íntegrament l'article esmentat i després trobareu el meu comentari.

"L'enganyifa del 6 d'octubre"
per Xavier Rius
"Gràcies a Déu i a Josep-Lluís Carod-Rovira, Esquerra no celebrarà el 70è aniversari del 6 d’octubre –Barbeta dixit a La Vanguardia i Joan Oliver a l’Avui. ERC ha pres la decisió gairebé d’amagat quan el que haguessin hagut de fer és esbombar-ho. Potser les generacions més joves encara estan enlluernades pel 6 d’octubre com si hagués estat una revolta en comptes de només una atzagaiada. Els catalans ens podem dedicar a la pintura, a l’arquitectura, fins i tot a la literatura però val més que ho deixem córrer a l’hora d’agafar un fusell. Des de la batalla de Muret tenim una certa tendència a fer el ridícul, però mai com durant el 6 d’octubre. Encara sort que el general Goded, que era de Tarragona, no va fer com un altre general, Francisco Franco, a Astúries. És veritat que va bombardejar el Palau de la Generalitat, però ho va fer amb projectils sense metralla, segons ens explicava l’altre dia un dels bombardejats: Carles Sentís. Si Companys va fer el 6 d’octubre és perquè, des del seu propi partit, l’acusaven de ser poc catalanista. Però ni tan sols pretenia declarar la independència, sinó simplement un canvi de govern a Espanya. A més, ja saben com va acabar la cosa: amb el conseller de Governació fugint per les clavegueres. Josep Dencàs no va parar fins a arribar a Tànger, on es va establir per a exercir de metge. Un dels pitjors metges, per cert, que ha donat la política catalana. I això que algun ha arribat a alcalde."


Comentari meu NO PENJAT a e-notícies

"Sr. Director, m'agradaria saber a qui m'he d'adreçar per denunciar un incompetent que treballa al seu mitjà i que es diu Xavier Rius. Es tracta d'un individu ple d'autodi i d'una dignitat a l'alçada de la sola de les sabates. Segons diu, el 6 d'octubre s'ha d'amagar. I jo em pregunto, els americans s'amaguen de les revoltes contra els impostos que els marcaren els anglesos a l'inici de la guerra de la independència, els ecspanyols s'amaguen del 2 de maig, els irlandesos s'amaguen de la revolta de Pasqua, els polonesos de l'aixecament de Varsòvia contra els nazis. Totes aquestes accions van fracassar i, segons el llenguatge de l'inútil Sr. Rius, van fer el ridícul. Però després la seva causa va triomfar i ara tots els que van fer el ridícul, són herois, màrtirs i pares de la pàtria. Glòria, honor i faixa a Jaume Compte, Manuel Gonzàlez Alba i Amadeu Bardina i a tots els altres patriotes catalans i silenci, menyspreu i caixa als Goded, Samaranch, Serra, Vidal-Quadras i Borrell de torn. I de passada al Sr. Rius, també."

He dit.