dimecres, 7 de març del 2007

15.000 ACCESSOS

Entre diumenge i dilluns el comptador d'accessos d'aquest modest bloc va arribar als 15.00o. Val a dir que vaig instal.lar-lo el mes de setembre del 2005, és a dir, quan feia més de dos anys que ja funcionava, per la qual cosa, només registra els accessos des de llavors. Òbviament em direu que és una xifra molt modesta, en comparació amb els centenars de milers que es donen en altres blocs catalans o en els milions d'accessos que registren els top ten a escala global. Hi estic d'acord. El meu bloc no conté confidencials anònims que és el que va més buscat: el rumor, la intoxicació, la maldicència. És un bloc amb nom i cognom i amb una ideologia ben explícita, la qual cosa reconec que potser no el fa massa atractiu. Però sobretot és un bloc que no fa massatges als polítics siguin de la corda que siguin. La blogosfera catalana s'ha caracteritzat per una inflació de blocs de polítics o sobre polítics fins a límits immorals. Si, com és sabut, un polític frisa perquè es parli d'ell... encara que sigui malament, llavors la blogosfera catalana és el seu valhalla. Si no ets d'un partit, no surts a la foto. És així de clar.

La realitat és que aquesta aberració contradiu l'ètica blogger més elemental. Als Estats Units, per exemple, s'està donant un debat molt interessant arran les diverses candidatures al nomenament de presidenciables. El fet que els candidats incloguin bloguers en el seu equip de comunicació ha donat lloc a alguns escàndols (bloggates), perquè els bloguers no es tallen a l'hora de dir-hi la seva. I això posa en compromís aquells candidats que aspiren a recollir vots de tots els grups socials. El debat doncs, se situa entre l'èmfasi en la llibertat, per part dels bloguers, i l'èmfasi en la disciplina, per part dels polítics i dels seus assessors de comunicació. I és que per autocensurar-nos, ja existeixen els mitjans de comunicació tradicionals, els que depenen de les lleis del mercat, i per tant, dels interessos econòmics, de la publicitat i dels lobbies. I si amb aquests no hi ha prou, sempre hi haurà el típic goalkeeper que intentarà impedir-te que escriguis segons què, perquè si ho fas el pots posar en un mal pas davant d'algun seu amo o davant d'algun amb qui vol quedar bé per tal d'ascendir. És a dir, el típic mamonet buròcrata, responsable fins a la mediocritat, i de fidelitat canina. El típic tio candidat a ser llançat pel forat de l'escala si toca massa el que no sona. Sobretot si tens un mal dia. He dit.

Etiquetes de comentaris: , , ,

4 Comments:

Blogger Dessmond said...

L'enhorabona per les 15 000 visites. L'enhorabona per la teva independència, tot i que molts cops no combreguem amb els punts de vista que exposes. Em refereixo a la canya que algun cop has fotut a CiU. Pel que fa al tema nacionalista, pensem bastant igual, per no dir el mateix.
Nacionalistes, independentistes, catalanistes... on hi ha la diferència? Potser en la forma, però no en el fons.
L'enhorabona, altre cop, Josep. Endavant les atxes!

7 de març del 2007, a les 18:55:00 CET  
Blogger JOSEP said...

Gràcies Dessmond. Penso que ens trobem en una conjuntura clau, sobretot un cop el TC trinxi el nyap. Llavors CDC haurà de decidir què vol ser quan sigui gran, és a dir, o sobiranista o reformista ecspanyola. Per la seva banda, ERC hauria d'acabar amb tant seguidisme respecte el PSOE. Ho faran? Aiaiaiai

Josep

8 de març del 2007, a les 9:01:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Congratulations pels 15000. Tu sobretot no paris, que tendeixes a encertar-la, i ve de gust llegir-te: jo te tinc bookmarcat!
Respecte a l'inflació catalana de blogs politics, és el mateix que l'inflació de lletraferits i altres filòlegs que pateixen mes per l'ela geminada que pel pais: un simptoma de com estem.
Apa, que vagi bé...

8 de març del 2007, a les 10:02:00 CET  
Anonymous Anònim said...

gohst recon advance warefare (guerrilla) grafics 9 però adicció 3 sino vol entrenamen warefare merda....

com FPS... del xbox360 del germà.... tallar caps a zomies i explorar un centre comercial.....[dead rising] carmageddon però a cop de bat o serra electrica els impactes només són zomies es a dir immigrants, espanyols o francesos de mal viure............


bacus.
2nd terminal.

11 de març del 2007, a les 20:17:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home