dilluns, 2 d’abril del 2012

REAGRUPAMENT IMPULSA UNA INICIATIVA CIUTADANA EUROPEA PER A L'AMPLIACIÓ INTERNA DE LA UNIÓ EUROPEA



Després d'unes setmanes de preparció confidencial i uns darrers dies una mica frenètics, s'acaba de fer públic que Reagrupament impulsarà una Iniciativa Ciutadana Europea per aconseguir que la Unió Europea aprovi una via legal per a la seva pròpia Ampliació Interna.

Podeu consultar el web de la iniciativa aquí.

La Iniciativa Ciutadana Europea és un nou mecanisme de participació democràtica a nivell de la UE que consisteix en proposar a la Comissió Europea que emprengui una acció legislativa concreta dins l'àmbit de les seves competències. Per aconseguir-ho, s'han de recollir 1.000.000 de signatures en el conjunt dels estats membres de la Unió Europea, si bé cada estat té assignat un nombre mínim de signatures.

Malgrat que Reagrupament impulsa la iniciativa, qui realment l'organitzarà serà un Comitè de Ciutadans, que ja ha estat format, amb persones que viuen en set estats membres, nombre mínim. La presidència d'aquest Comitè de Ciutadans europeus que organitzarà la Iniciativa correspon al Dr. Joan Carretero, President de Reagrupament.

Què s'entén per Ampliació Interna de la Unió Europea? Fins ara, a la Unió Europea s'han donat successives ampliacions externes, és a dir, que s'afegien a la Unió, estats -amb els seus ciutadans, naturalment-, que fins llavors no en formaven part, de manera que el nombre de ciutadans europeus creixia en la mesura de la població del nou estat incorporat.

Per contra l'Ampliació Interna consisteix en què quan una part d'un Estat Membre se secessioni d'aquest per un procediment democràtic, i formi un nou Estat sobirà, tant el nou estat com llurs ciutadans passin automàticament a ser Membres de ple dret de la Unió Europea, de manera que s'haurà produït una ampliació del nombre d'estats, però no del nombre de ciutadans europeus, que òbviament romandrà invariable.

Reagrupament es posiciona d'aquesta manera al capdavant dels moviments indepdendentistes europeus, promocionant una iniciativa que sense cap mena de dubte atraurà l'atenció i l'interès de milions de ciutadans europeus que segurament veuran en aquesta iniciativa, una via per a la realització del seu projecte polític i un obstacle per a les campanyes d'intoxicació, i perquè no dir-ho, de terror dels unionistes a Catalunya i a molts altres territoris en lluita per la seva llibertat.

Ens hem ficat en un bon merder, però un merder que s'ho val!


Etiquetes de comentaris: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

El fet de presentar la iniciativa a les 0h del primer dia hàbil, ja vol dir moltes i moltes coses. Tantmateix la discreció amb la que s'ha dut el tema. Avui sento gran satisfacció de portar ininterrumpidament contribuint a la causa Rcat des dels primers moments amb la meva modesta cuota mensual.
A veure com s'ho faran per parar això...

3 d’abril del 2012, a les 0:11:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home