dilluns, 2 de maig del 2005

ELS LATIN AWARDS NO SÓN ECSPANYOLS

Llegeixo la crònica de la festa de lliurament dels premis de música llatina a la CNN. Els grans triomfadors són Juan Luís Guerra, Juanes i Paulina Rubio. Un dominicà, un colombià i una mexicana. Cap ecs-panyol/a. Fantàstic.

El fet em referma en la meva tesi que els ecs-panyols van directe cap al desastre. No són res a Europa i cada cop són menys importants a l'Amèrica Llatina. No són res enlloc, vaja. I malgrat això, continuen creient-se el melic del món.

Grups com PRISA, Telefónica, BBVA, Banesto et altri, no són més que ponis al costat de les grans multinacionals nordamericanes. Però ells es pensen que conqueriran el món. Patètic.

La llengua ecspanyola, paradoxalment, cada cop serà menys ecs-panyola i més americana. I això és positiu. Des de Catalunya hem de discernir clarament entre els ecs-panyols malparits i nazis de merda, i els hispanòfons d'arreu del món, que són tota una altra història. Recordo la màxima que no hem de tenir més enemics que els estrictament necessaris. I, ara mateix, els nostres enemics principals són els ecs-panyols i el seu "Primo de Zumosol" que és l'Estat francès. Res més. No hi ha, ni hi ha d'haver cap enemic més. Al capdavall, els primers que van aconseguir deixar de ser ecs-panyols van ser els hispanòfons d'Amèrica (rectifico, abans ho havien aconseguit els flamencs i els portuguesos).

L'evolució és clara: actualment hi ha una lluita aferrissada per determinar quina serà la capital de la cultura hispana en el segle XXI: si Madrid o Florida. I la sort està cantada, Florida guanya de pallissa, sense oblidar Califòrnia. Així doncs, tots els pijos de merda o llepaculs que volen fer carrera en ecs-panyol, ja no cal que vagin a Madriz, que saltin directament a Miami que és on rau el futur. Madriz només serà una capital de província cada cop més autàrquica i autoreferencial (Gran Hermano, OT, Salsa Rosa, i tota aquesta merda).

Tot aquest procés ineluctable beneficia Catalunya. Si bé els únics imbècils que encara es pensen que Madriz és el centre del món són la colla de catalanets onanistes que no paren d'agafar el pont aeri (Sardà, Buenafuentes, Barceló, Fuentes, Milà, etc.). Quina desgràcia de gent!

Només explotant l'enorme riquesa cultural genuïna i inimitable de què gaudim els catalans, podrem fer una aportació pròpia a l'enriquiment universal. Tot el que no sigui això, seran còpies dolentes dels originals. Queda clar, no?