dissabte, 7 de maig del 2005

L'ECSPANYOLISME S'IMPOSA A LA CORPO

El procés és ineluctable. "La nostra", TV3, cada cop s'està convertint en un instrument d'ecspanyolització més agressiu. Ara es veu que hem de tenir en compte "la realitat", segons el senyor Escribano. Bé, doncs, suposo que a partir d'ara veurem per "la nostra" violacions, pederastes en plena acció, violència domèstica per un tubo, les tortures a les comissaries o a les presons, mares que maten els seus fills, fills que maten els seus pares, marits que peguen a les dones... perquè tot això és "la realitat", oi senyor Escribano? O és que només es refereix vostè a una determinada realitat? El fonament del conservadorisme és precisament aquesta connivència i aquesta acceptació acrítica de "la realitat". La "realitat" només existeix si és per transformar-la, des d'una perspectiva crítica i radical, i amb l'objectiu d'intentar bastir una societat més justa i lliure.

De fet, l'ecspanyolització a TV3, ja ve de fa temps, i qui porta la veu cantant és el Departament d'Esports. Es creuen els reis del mambo, aquests pijos. La propaganda sobre "millor lliga del món" que cada cap de setmana ens matxaquen, no només és mentida (l'anglesa i la italiana són molt millors), i repugnant, sinó que connecta amb el pensament ecspanyolista, mes cutre i caspós, que considera com a elements clau de la simbologia ecspanyola, els toros, el flamenco i el futbol. (Una reflexió al respecte: si el Barça no jugués a la lliga ecspanyola, i per exemple, jugués a la italiana, possibilitat que a mi m'encantaria, és evident que ningú s'atreviria a dir que la Lliga ecspanyola és "la millor lliga del món").

ALONSOMANIA
Llegir avui El Periodico fa venir basques. Demà pot tornar a passar al Circuit de Catalunya allò que va passar fa uns anys a la final de la Copa Davis que es jugà a Barcelona i on el públic assistent, molt d'ell vingut de Madriz, va xiular i insultar l'himne de Catalunya i tot el que sonés a català. El xaval aquest, l'Alonso, no és més que un bluff mediàtic, com el Real Madrit, i de fet com la pròpia Ecspanya. Són bluff, i ja veurem el que duren. Però demà, em jugo un pèsol que els locutors de TV3, es contagiaran de l'ecspanyolitis i veurem un festival "patrio" retransmés per "la seva", és a dir per TV3 ("la nuestra"). Preparem-nos.

CAT1
De fet, un govern mínimament nacional, allò que hauria de fer és canviar aquest horrible nom de TV3 i de C33, noms clarament autonòmics i ecspanyols, Modestament proposo que els dos canals passin a anomenar-se CAT1 i CAT2, o alguna cosa semblant, que tingui ganxo mediàtic, però que no traspui ecs-panyolisme pels quatre cantons,

PASQUIS "EL PROGRESSISTA"
Torno al pamflet d'avui, El Periodico, a l'editorial del qual, parla d'en Pasquis "progressista", perquè segons sembla ara la prioritat serà la despesa social. La lògica subjacent en aquest editorial, és que fins ara, en Pasquis s'ha preocupat massa d'aspectes identitaris i, en conseqüència, "conservadors", mentre que ara que s'ocupa dels problemes socials, es converteix en "progre". La dicotomia "identitat" vs "qüestió social" és més vella que l'anar a peu... i una gran enorme xorrada. Si volem la independència no és per fer volar colom, és per tenir en les nostres mans els mateixos instruments que tots els pobles del món, i particularment els del nostre entorn immediat, tenen per elaborar polítiques socials més justes i creadores de benestar. No són dos coses separades. És la mateixa cosa, indestriable i indivisible. Qui les vols separar, només té un nom: un ecspanyol, enemics de la llibertat de Catalunya i del màxim nivell de benestar per als catalans i les catalanes.

He dit.