dilluns, 2 de gener del 2006

A SAC CONTRA ECSPANYA

Bonic títol per començar l'any. Concretament l'Any IV d'aquest bloc, si emprem la tradició dels diaris. No, no és que vagi espitós. És que els ecspanyols em posen, com es diu ara. Dues notícies. Dues. Primera, l'adjudicació de les TDT al País Valencià. Dues, en ZP dóna 15 dies per arribar a un acord entorn el nyap. Anem a pams.

La Generalitat Valenciana ha adjudicat les llicències de TDT d'abast autonòmic i local. I el resultat ha estat el que es podia esperar de qualsevol decisió presa per nazis consumats com els del PP. Pel que fa a les dues llicències d'abast autonòmic, s'han donat a la COPE i a Las Provincias. Quant a les locals, el grup mediàtic que encapçala Jimenez Losdiablos, n'ha obtingut tres, i un altre que encapçala l'inquisidor general Anson, quatre. Com es pot veure, els ecspanyols no filen prim. De fet mai ho han fet. Es pensen que són els reis del mambo. I es passen el pluralisme i tots els principis sobre la llibertat per l'Arc del Triomf. I després gosen fer victimisme allà on els van mal dades. A sac contra ells, que no en quedi ni un de sol!

De fet això que passa a les comarques meridionals de la nostra pàtria no és més que la conseqüència de l'encara no acabada Batalla de València, que dura pel cap baix fa trenta anys. Fins ara aquesta batalla ha estat asimètrica. Mentre que els ecspanyols hi han abocat tots els seus esforços, molts catalans han preferit fer el boig. Si fos catòlic em faria creus de com pot ser que encara hi hagi lluita, tenint present que la desproporció de forces és tan gran: a banda dels catalans que hi resideixen, i que han de fer front de manera quotidiana a un ecspanyolisme rabiós i crescut, només una part molt petita de la resta del país s'interessa pel genocidi premeditat que s'hi està cometent. Prefereixen mirar cap al nord... o amagar el cap sota l'ala. I tot i això encara hi ha lluita. Us imagineu què passaria si tots els catalans diguéssim prou a la política de no intervenció? Ens els menjaríem amb patates, d'això no en tinc cap dubte. Com va passar amb la Krajina amb els croates. Els serbis encara corren.

Cal tenir clar una cosa. Si alguna gesta gloriosa hi ha en la història de Catalunya, aquesta és la Conquesta de València, perquè va ser aquest fet el que va donar origen a una ciutat que en els segles posteriors fou un centre de cultura i modernitat sense precedents, i que ben significativament, va anar decaient a mesura que la castellanització, primer, i l'ecspanyolització, després, es van anar imposant. Fins arribar a avui, que, si no fos pels focus de resistència cultural i política que encara existeixen, no seria res més que una puta extensió de Madriz.

M'he allargat molt. La segona part d'aquest post la faré més tard. Bon profit.