diumenge, 18 de desembre del 2005

TOTALMENT D'ACORD, DRA. TUBELLA

Magnífica entrevista del periodista Marcel Barrera a la flamant nova rectora de la UOC, la Dra. Imma Tubella.

Hi destaco dues observacions que fa l'entrevistada. La primera és la seva defensa aferrissada de la universitat com a una institució que ha de prioritzar la recerca i no tenir com a objectiu el de ser un negoci, més enllà de la seva necessària sostenibilitat -és a dir, la de no generar pèrdues. La segona és la seva afirmació contundent i sense embuts que, i reprodueixo íntegrament:

"Internacionalització no significa només Amèrica del Sud. S'ha d'obrir no només a aquests països en castellà, sinó que també s'han de fer cursos en anglès o francès. La tecnologia ens permet fer una universitat multilingüe. També cal deixar clar que la globalitat no existeix de manera abstracta. Funciona si està ancorada en una realitat concreta, i la nostra és la catalana"

Un deu, rectora, què dic, Matrícula d'Honor! Per acabar, vull solidaritzar-me amb la Dra. Tubella pel via crucis -darrerament estic molt litúrgic- que ha hagut de passar durant les darreres setmanes. I és que, malgrat la seva evident moderació, la Dra. Tubella no encaixa en els cànons de la crosta socioconvergent que encara detenta una part del poder al Patronat de la institució.

1 Comments:

Blogger Gerard Coca said...

Acabo de descobrir el teu bloc, a veure si cada dia n'apareixen més que tinguin una concepció independentista, a la xarxa també ens hem de fer sentir!

19 de desembre del 2005, a les 3:25:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home