dimarts, 11 de maig del 2010

HERRERA I ANGLADA, PUNTA DE LLANÇA DE L'ECSPANYOLISME

Els ecspanyols, i més concretament, els serveis d'intel.ligència ecspanyols (encara que soni a un oximoron), ja fa temps que tenen dissenyada una estratègia per contrarestar l'empenta del moviment independentista català.

Aquesta estratègia consisteix en situar la immigració en el centre del debat polític, per tal de desplaçar-ne el de la Independència, naturalment. Consideren que la immigració pot servir com espantall per tal de polaritzar les posicions entre "ecspanyols" i "immigrants". D'aquesta manera, els catalans, hauram de prendre partit per un bàndol o un altre. I suposen -penso que encertadament- que la majoria adoptarien posicions contràries a la barra lliure quant a l'arribada d'immigrants -vull dir que no s'equivocarien, no que hi estigui d'acord, que consti.

Recordo que en els avalots que van haver-hi fa unes setmanes a Salt, un dels ecspanyols que portaven la veu cantant, era un quillo, amb un xandall del Madrit. Tot i que probablement era un agent de la guàrdia civil o un informador o un provocador a sou -ionqui o en llibertat provisional o en règim obert, que ha de pagar molts favors o tractes especials als seus amos. Era el típic element que crea zitzània i que després desapareix sense deixar rastre. Els ecspanyols, repeteixo, jugaran, entre d'altres, la carta racial o comunitària o com se li vulgui dir.

Per això és del tot imprescindible identificar quines són les forces polítiques que intenten centrar el debat polític sobre aquest tema. No és cap casualitat, que siguin forces no independentistes.

A hores d'ara, la immigració és un tema clau en el discurs d'aquest individu tan poc clar com és en Josep Anglada. Jo apostaria un pèsol que és un agent d'intel.ligència ecspanyol o que hi té alguna cosa a veure, directament o indirecta. Vaja, que ho penso. Bé l'únic dubte és si depèn del CNI o de la Guàrdia Civil, o de tots dos a l'hora, però que penso que ho és -o m'ensumo que ho és- cada cop més. Cal fer-ne un seguiment i anàlisi detallada, sobretot de les seves fonts de finançament, i dels seus moviments estratègics, perquè estic segur que ens portarien molta informació.

Una altre polític que situa la immigració en el centre del debat públic, aparentment amb unes intencions del tot diferent és, el nostre Forest Gump particular, que respon al nom de Joan Herrera. Ell i la seva formació política, malgrat que van de multicultis i flowerpowers per la vida, són uns aferrissats opositors a la independència de Catalunya. I amb la centralitat del discurs sobre la immigració, des de posicions aparentment bonistes, el que realment cerquen és desviar l'atenció de la lluita per la independència. És realment curiós que una formació que aparentment fa de la participació ciutadans un dels seus manaments programàtics, pràcticament no participi en les diferents onades de consultes sobiranistes. Resulta altament il.lustratiu.

Herrera i Anglada, doncs, així com d'altres individus indesitjables, comparteixen una mateixa estratègia que coincideix amb els interessos dels serveis d'intel.ligència ecspanyols, i que van dirigits a anul.lar el moviment independentista català.

Caldrà tenir-no molt en compte, per al futur. I tenir present que aquesta només serà una de les línies d'actuació dels ecspanyols contra el moviment independentista català, Només una, entre moltes altres.


Etiquetes de comentaris: ,