dimecres, 22 de juny del 2011

A FREDERIC EL FORESTAL....

El meu post sobre els indignats que no branden banderes a la Plaça de Catalunya, es veu que ha emprenyat a Frederic el Forestal, que m'ha penjat el següent comentari:

"crec que vas errat o manipules intencionadament aquest afer. endevino pel teu blog que sols tens la òptica nacionalista catalanista com a únic referent...si fos tal com dius, hi hauria estanqueres a la mani, orepublicanes...i, senzillament, no hi ha CAP bandera...i voler comparar aquest fet amb les fotos àrabs, al meu entendre, mostra un barroerisme inepte o un esbiaix de la realitat...puc coincidir amb lo d'èrmua, però per d'altres camins...ah, i per cert, sóc tant català com tu..però no em cal ser nacionalista...em conformo oblidantpostulats de dretes, i ser antifeixista i un bon anarquista"

La veritat, no me n'he pogut estar, i ja que m'ho ha posat en safata, li he respost el següent:

"No cal que ho juris que ets català, noi. Se´t veu d'una hora lluny. Encara diria més: ets l'essència de la catalanitat dels darrers 300 anys. Ets més català que jo 1000 vegades més...

I saps perquè? Perquè te n'amagues, perquè ets un acomplexat, perquè pateixes, com a bon anarquista, del complexe Urales, és a dir, d'aquells que volen ser universals i es canvien el nom (Montseny, era massa recagadet, sembla). Ets el producte de 300 anys de menjada de tarro, noi.

A totes les nacions en lluita per la seva independència, abunden els paranoics com tu que es fan un embolic iacaben dient que no són d'enlloc... per no haver de triar quin bàndol de la trinxera des d'on lluitaran...

Quan sento un bocamoll gallejant del seu cosmopolitisme, segur que és o bé català o bé basc, o bé escocès, o béquebequès, o bé gallec....

Mai sentiràs a un madrileny, a un parisenc a un londinenc, dir que és global. I això per dues raons molt clares:

La primera perquè saben que tenir un estat és bo, entre d'altres raons perquè no passes gana. I la segona ... perquè no són imbècils.

De manera que, catalanet, continua amb el teu cosmopolitisme de barretina, que els ecspanyols ja t'afaitaran i tu encara els riuràs les gràcies."

M'he quedat més que descansat, tu....

4 Comments:

Anonymous Pili said...

Molt bona resposta, Josep!
Jo tot i voler un estat propi penso que els valors àcrates dibuixen la perfecció en quant a organització social, ja que per fer rutllar un sistema de baix a dalt mitjançant l'horitzontalitat (nul·la, doncs?)jeràrquica, l'assemblearisme que aspira a fer possible la unanimitat, l'ajuda mútua, etc, etc, s'ha d'arribar a excel·lir com a persona humana educada en valor ètics que duguin a actuar amb la finalitat de procurar el benestar de la comunitat deixant en segon pla els interessos propis... Però mentrestant la lluita és una altra... pas a pas, potser arribarà el dia en que ens podrem plantejar l'establiment d'una convivència per al nostre poble en termes que ara ni ens podem imaginar. Es obvi que necessitem un estat i també ho és que es pot ser anarquista i lluitar per l'alliberament nacional. Només cal deixar de banda els estereotips i reflexionar, analitzar, criticar constructivament tots aquells conceptes ortodoxes que un cop ben examinats poden obrir-se a una eclèctica heterodoxia per tal de fer-se'n una lectura més ample i objectiva a la nostra realitat.
Molt bona diada de la FESTA NACIONAL DELS PAÏSOS CATALANS!!

24 de juny del 2011, a les 12:21:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

sort de la pili que posa seny....i veig que té muna visió política més ample que aquest doctorat, viatjat pel quebec

28 de juny del 2011, a les 20:57:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

els seguidors nazis d'en Hitler, entre d'altres lemes, en tenien un que deia

ein wolk, ein reich, ein führer

o sia

un poble, una nació, un líder

als de RCat, us falta un líder

i el poble i la nació no són pas vostres...en formeu part, junt amb aquells que no us agradem

28 de juny del 2011, a les 21:12:00 CEST  
Anonymous frederic said...

he tramès diversesos comentaris...fins ara has estat noble com per fer escarni de les meves opinions...n'acabaràs fent censura?

28 de juny del 2011, a les 21:13:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home