dijous, 25 d’agost del 2011

"LIBERTAD O MUERTE"

URUGUAY 25.08.1825

Després d'alliberar-se del jou espanyol, va venir la invasió de les tropes portugueses-brasileres. Va ser contra elles que el 25 d'agost de 1825, els patriotes uruguaians van declarar la Independència, si bé aquesta no va ser reconeguda fins tres anys després. El primer president del país va ser Juan Antonio Lavalleja.

En la història d'Uruguay, els descendents dels catalans, han jugat, històricament, un paper molt rellevant, i particularment, la família Batlle, provinent de Sitges.

Uruguay va participar entre 1940 i 1944, a la Segona Guerra Mundial, en el bàndol aliat.

El 18 de desembre de 1945 va ser admesa a l'ONU.

Etiquetes de comentaris: , ,

1 Comments:

Blogger enric said...

Aquesta sèrie d'articles teus m'ha fet recordar una sèrie de dibuixos animats cubana, que fa molts d'anys donaven pel segon canal d'Eskal Telebista (en castellà). Era la història de la guerra d'independència de Cuba, òbviament des del punt de vista cubà. Com que cubans i espanyols parlen el mateix idioma, el recurs emprat pels creadors de la sèrie per distingir els personatges fàcilment, va ser utilitzar les banderes; els personatges cubans amb l'estelada (cubana) i els espanyols amb la "rojigualda". Em pregunto que passaria si aquesta sèrie cubana la passessin a Catalunya.

25 d’agost del 2011, a les 13:34:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home