dimecres, 31 d’agost de 2011

TOGETHER WE ASPIRE, TOGETHER WE ACHIEVE

TRINIDAD I TOBAGO, 31.08.1962

En plena onada de descolonització, l'Imperi Britànic va intentar mantenir unides les seves colònies caribenyes. Per això va formar la Federació de les Indies Occidentals, l'any 1958. Però l'experiment va fracassar quan la més important d'elles, Jamaica, va declarar-se independent. Això va generar un efecte dominó, i el 31 d'agost del 1962, naixia un nou estat, Trinidad and Tobago, que aplegava a un conjunt d'illes caribenyes, properes a la costa veneçolana.

En les eleccions de 1961, l'independentista People's National Movement, encapçalat pel Dr. Eric Eustace Williams, va aconseguir més de dos terços dels escons de l'assemblea representativa, i això li va permetre declarar la Independència mesos després. Williams ocupà el càrrec de Primer Ministre fins a la seva mort, l'any 1981.

Veure el discurs de la Independència del propi Dr. Williams (i compareu-lo amb la situació que llavors es vivia en altres latituds...).


Trinidad i Tobago va esdevenir membre de les Nacions Unides el 18 de setembre del 1962. L'1 d'agost de 1976, esdevingué oficialment la República de Trinidad i Tobago.


Etiquetes de comentaris: , ,