dimarts, 20 de desembre del 2011

BON DISCURS DE JOAN BALDOVÍ




Sí ja sé que van amb els cantamanyes d'Aequo, o com es diguin. Sí, ja sé, que a vegades la vessen. Si, ja sé que a vegades s'obsessionen per tonteries...

Però què caram! penso que aquest discurs de Joan Baldoví, diputat de Compromís, i doncs, representant del patriotisme social valencià, és, en termes generals, notable, quasi excel.lent. Fins i tot amb algun moment sublim, com és la referència al grup Noos, a l'aeroport per a vianants, o al president provincial que sempre li toca la rifa... genial.

Setze anys de pesta blava són molts anys. I a més sense comptar amb una mínima cooperació del nord. Però tot i així, la resistència s'organitza i lluita. Mireu, per exemple, el fenomen d'Obrint Pas... o tants i tants altres.

Sí ja sé que el diputat Baldoví, militant del Bloc Nacionalista Valencià (BNV) i batlle de Sueca, entre el 2007 i el 2011, no ha fet referència a la Independència. Ja ho sé. Però no puc evitar sentir-lo, avui, al mateix costat de la trinxera.

Sobretot perquè em fa més fort el record i l'enyorança d'un dels grans homenots de la Catalunya, sí la Catalunya, contemporània. En Joan Fuster i Ortells, nat en aquesta població de la Ribera Baixa.

Pel que fa als nostres diputats, què voleu que us digui, em sembla que encara hi ha gent en el rovell que vol fer mal... Que per ells la lleialtat només té una direcció envers a ells mateixos i no envers altri.

Sóc prou explícit? Quins són els tècnics -o qui és- en dret parlamentari?

De vegades... veig tècnics.... però dels que fan mal.

Etiquetes de comentaris: , , ,