dimarts, 31 de juliol de 2012

CATALANOFÒBIA MADE IN SPAIN?THE GUARDIAN, 24.07.2012
L’incendi de l’Alt Empordà ha desfermat una violència catalanòfoba a la xarxa, sobretot via Twitter. Cap novetat en el front de ponent. La catalanofòbia és un component medul.lar del pensament polític espanyol des de fa segles. L’únic que ara s’adapta a les innovacions tecnològiques corresponents.
Però si el foc ha desfermat la bèstia, preparem-nos per quan el govern Mas demani el rescat a Madrid, com ja ha fet en Fabra al País Valencià. Això que qui és robat, espoliat, demani un rescat al lladre, tindria la seva gràcia, si no és que fa plorar. De ràbia, és clar. Però són les contradiccions pròpies dels dependentistes. Passa que ens arrosseguen a tots.
Però el més humiliant, és que davant d’aquest escenari, el president Mas, en el darrer ple del Parlament, en comptes de fer una crida al poble que és qui el va escollir -de forma indirecta-, al poble català, naturalment, va i sense tallar-se un pèl, fa una crida a la rebel.lió… de la resta de comunitats autònomes de l’Estat. La majoria de les quals, per cert, estan governades pel PP. Es pot ser més inepte? O més somniatruites en política? O més cínic? Es pensa que les farà revoltar contra Madrid? Però ens pren per imbècils, als catalans?
La seva feblesa, per cert, és la que dóna ales als moviments més desacomplexadament espanyolistes. Com el cas d’en Josep Piqué, que des del Cercle d’Economia està fent una feina de sapa contra Mas de dimensions siderals. O la colla aquesta del Barcelona Global, que s’acaben de despenjar amb un informe, on diuen que el català és un obstacle per la imatge global de Barcelona -que no Catalunya.
Hi ha doncs, una catalanofòbia made in Spain… però també hi ha una catalanofòbia made in Catalonia. I aquesta cada cop es desacomplexa més a mesura que el govern Mas es baixa més els pantalons davant de Madrid.
I això no fa més que posar Catalunya de genolls davant d’Espanya.
NOTA: Post penjat al DGS, 25.07.2012

Etiquetes de comentaris: , , , ,