dijous, 26 de juliol del 2012

EL COMPLEX EGARA


Fins fa unes hores, parlar del complex Egara era referir-se al quarter general de la Policia de la Generalitat de Catalunya-Mossos d’Esquadra. Tal i com el defineix l’entrada a la wikipèdia. Una entrada que està actualitzada, en el moment que escric aquestes ratlles, a 5 de juny. És a dir, que fa més d’un mes que no s’actualitza. Arran dels darrers esdeveniments, suposo que caldrà actualitzar-la, amb l’entrada d’un jutge espanyol acompanyat d’una troupe de polis,  igualment espanyols. S’hi van tirar 5 hores (de les 11 del matí fins a les 4 de la tarda de dilluns, 16 de juliol) i tot arran d’un informe presentat pel sindicat ultraespanyolista Manos Limpias (quin tip de riure).
Es tracta, no cal dir-ho, de l’enèssim insult que els espanyols llencen cap als autonomistes, volent deixar molt clar que ells són els qui manen i que poden fer el que els rota. Fins i tot, que un simple jutge espanyol entri al cor del gran bunquer de la policia catalana. Això crea una sensació, ben certa, que l’autonomia catalana no és res més que paper mullat. I d’aquí a la deslegitimació de l’autonomia, només hi ha un pas.
Els espanyols, sobretot després del pacte sobre la reforma constitucional darrera, han comprès que ja són els amos del carxofar, i que ja poden deixar tirats al Duran i Lleida i tota la seva colla. I en conseqüencia, cada cop actuen amb més fatxenderia, perquè saben del cert que CiU mai trencara amb l’ordenament político-institucional actualment vigent.
És quelcom que cal tenir en compte i actuar en conseqüència.
Ara quan es parli del complex egara, segurament ens referirem a una reacció que el malalt té, quan la seva cara es queda de pasta de boniato, arran de la darrera presa de pèl dels espanyols i de la darrera baixada de pantalons dels polítics dependentistes.

NOTA: Penjat inicialment al DGS, 18.07.2012

Etiquetes de comentaris: , , ,