dimecres, 25 d’agost del 2004

En Maragall a l'UCE

Avui he tornat de l'UCE (Universitat Catalana d'Estiu). L'acte de cloenda el presidia l'inefable Maragall, el president-zombie. No ha dit res interessant, com és habitual. Ara bé, m'ha indignat dues coses:

1. Ha qualificat la població de Ceret (Vallespir) de "cul del món". I ha afegit que no se'n sap avenir de com és possible que a Ceret hi hagi un Museu d'Art Contemporani. Pasquis, el subconscient et traiex. Segons tu, els "pagesos", és a dir, aquells que no viuen en una megalòpoli, no poden interessar-se per l'art contemporani... Si n'ets de soca!

2. Ha recordat que a la Catalunya Nord hi descansen les despulles de... Antonio Machado i de Walther Benjamin, però s'ha oblidat que a pocs quilòmetres de Prada de Conflent, a Vinçà, hi ha soterrat ni més ni menys que POMPEU FABRA, i que també a Perpinyà va morir Antoni ROVIRA I VIRGILI, entre molts altres. Pasquis, no només ets un soca, sinó a més a més un impresentable, això sí molt universal, molt "espanyolito que vienes al mundo". Així rebentis!

M'oblidava d'un "petit" detall. Ha anunciat que en el futur immediat la UCE dependrà orgànicament de l'Institut Ramon Llull (IRL). (Silenci). Què implicarà això? De moment no ho sabem. Pero auguro que res de bo. Quant durarà l'actual equip directiu de l'UCE? Possiblement menys del que dura una llaminadura a la sortida d'una escola. Alea iacta est.

PD. Què farà ERC? Espero, i no ho dubto, que tot el possible per evitar que l'UCE sigui una mena d'Universidad Internacional Menéndez y Pelayo perifèrica.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

La UCE no sembla el mateix, amb un Maragall campant per allí. L'UCE perd credibilitat, vaja. Quan vaig veure les imatges per "la teva" TV3 em va semblar irreal.

Els seus referents -Machado o Benjamin- són els que són. Com sempre. I el demés és o pagerol o provincià.

Que farà l'UCE depenent del Llull? S'obren les apostes. Tot és possible, fins i tot l'impossible. Com la reacció d'ERC, amb menys força que el pet d'una mosca.

PS: La pregunta primera seria: Què cony serà el Llull, un cop l'han liquidat?

26 d’agost del 2004, a les 12:22:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home