dilluns, 23 de maig del 2005

L'ALLARGADA OMBRA DEL FELIPISME

L'article de l'AVUI sobre l'oposició dels jutges a la revisió del procés contra el President Companys, incideix en allò que jo deia en el darrer post. Llegiu, el següent fragment, si us plau,

En aquest punt coincideixen de ple, irònicament, ERC i els jutges conservadors: els republicans catalans no amaguen la seva intenció que a partir del cas Companys se'n reobrin molts més, i els magistrats hostils a l'actual govern temen això mateix, en el marc del que molts analistes del PP qualifiquen d'"estratègia d'exaltació republicana [espanyola]" de Zapatero: se suposa que l'actual president del govern estaria disposat a "agafar perfil propi" saltant-se l'ombra allargada de Felipe González i amb ella la de tota la Transició, per passar a reivindicar el llegat de l'esquerra prèvia al 1936.

Fins on podrà arribar ZP? Jo penso que no gaire lluny. Li pararan els peus d'alguna manera o d'una altra. Per traçar un paral.lelisme històric, diríem que no trigarem a veure un nou Coronel Casado, que apunyalarà per l'esquena el "presidente".

Tres telediarios, tres.