dimecres, 7 de setembre del 2005

ELS NENS TXETXENS

Magnífica entrevista a l'AVUI a un metge txetxè que acaba de publicar un llibre sobre la seva experiència en aquesta República. A més de la denúncia contra Putin i contra la comunitat internacional, que tanca els ulls davant la carnisseria aquest subjecte està fent al Caucas, el que més m'interessa és la darrera frase de l'entrevista. És aquesta,

"La tragèdia de Beslan va ser terrible, però el món els ha ajudat. Els txetxens es pregunten per què el món no s'immuta per la mort de 40.000 nens txetxens a la guerra. Es pregunten: és que els nostres nens són pitjors que els altres? Quina culpa en tenen els nostres? Ningú parla de la mort d'aquests nens"

Exacte. Es veu que ara, ets un privilegiat si la teva mort és mediàtica. Com a mínim parlen de tu. Vegeu el meu post de fa un any, deia precisament això. L'opinió d'aquest testimoni de primera mà, que per cert ha fugit del seu país perquè el carnisser Putin el volia engarjolar, val deu mil vegades més que els brams de tots els portaveus del bonisme i l'oenegisme.