dissabte, 10 de setembre del 2005


SIN CITY, UNA BONA PEL.LÍCULA

Fa uns dies vaig anar a veure Sin City. Es tracta d'una pel.lícula que sense cap mena de dubte crearà escola. Em va agradar força la combinació entre pel.lícula i còmic, i penso que no trigarem a veure un videojoc o alguna cosa semblant que s'inspiri en ella. Hi ha el precedent del videojoc XIII que també pren l'estètica dels còmics. També recorda, per descomptat, a Pulp Fiction i a Kill Bill, tot i que en aquesta última estaríem davant un manga protagonitzat per dibuixos i no per actors. Si voleu més informació sobre la pel.lícula, podeu consultar l'article que apareix a Wikipedia, on ens assabentem de detalls curiosos com que les espases que utilitza una de les protagonistes són les mateixes que s'empraren a … Kill Bill, de nou. Un altre exemple de la profunda interacció entre el tàndem de Robert Rodriguez i Quentin Tarantino.

Quant als actors, sense cap mena de dubte, el més impressionant i histriònic és Marv, protagonitzat, com no podia ser altrament, per Mickey Rourke. També és de destacar el treball de Benicio del Toro, un actor que cada cop m'agrada més, però que darrerament els seus personatges sempre acaben rebent de valent. Sincerament, prefereixo quan interpreta herois com el policia mexicà a Traffic. Un tercer actor que convé esmentar és Elijah Wood, que en el film canvia radicalment de registre. És impressionant l'escena en què és devorat pel llop. Pel que fa a les actrius, realment, ni tan sols Jessica Alba, la rosseta fantàstica, no destaquen gaire.

En definitiva una pel.lícula interessant que, com he dit més amunt, pot marcar escola i que aprofundeix en el partenariat Rodriguez-Tarantino.