dissabte, 11 de febrer del 2006

EPPUR SI MUOVE

Si, ja sé que aquest encapçalament l'he fet servir en algun altre post. Però és que la notícia que vull comentar s'ho val. Malgrat tot el que està passant i, sobretot, malgrat el desastre de l'estatut nyap, estatut troglodita o estatut de la Moncloa, digueu-li com volgueu, encara hi ha coses que xuten en aquest país, malgrat tot, i que ens omplen d'esperança.

Em refereixo a la constitució de la Unió Territorial de la Catalunya Nord de la Intersindical-CSC, que és el sindicat al qual pertanyo, si bé el meu nivell d'activitat sindical es redueix a la cotització periòdica.

La I-CSC, és l'expressió més genuïna del sindicalisme nacional i de classe que existeix avui en dia, i amb la creació d'aquesta UT fa un enorme pas endavant per arranjar una de les seves mancances, la de l'expansió territorial arreu del país, amb l'afegit, que serà el primer sindicat amb presència a les dues bandes de la frontera estatal. Els nous companys del nord, havien pertangut amb anterioritat a la CGT (comunista) i a la FO (Force Ouvrière) franceses i ara aposten per un sindicat nacional i català. Benvinguts!