diumenge, 21 de maig del 2006

URGENT, URGENT: ENS CAL UN OBSERVATORI DELS MÈDIA DURANT EL REFERÈNDUM

La cosa ja és, a hores d'ara preocupant i indignant. Em refereixo a la manipulació que alguns mèdia estan fent en relació al referèndum de l'estatut. Particularment estic seguint els telenotícies de TV3 i és per llogar-hi cadires.

Proposo que cal crear un observatori dels mèdia durant el referèndum. Faig una crida a fer un seguiment el més a prop possible de la informació directament i indirecta relacionada amb l'esdeveniment esmentat.

Exemples:

Telenotícies vespre del 19.5:
Crònica del míting de pre-campanya del PSOE a Girona. És l'única informació sobre el referèndum que es dóna. Naturalment, favorable al Sí

Telenotícies migdia del 20.5:
Cròniques polítiques sobre el PSC, PP, ERC i ICV. També hi ha una altra crònica, que afecta CiU respecte el Galeuscat. En aquest cas la manipulació es dóna en l'ordenació de les notícies. Primer apareix el PSC i s'informa del seu Consell Nacional. Després apareix el PP, i es parla de l'oposició a l'Estatut. En tercer lloc, s'informa de les declaracions de Carod sobre l'Estatut i la comparació amb Montenegro. Finalment, hi ha la crònica sobre com ICV enfocarà la seva campanya referendària.

Òbviament, aquí la manipulació la trobem en donar més rellevància al PP que a ERC. De manera que es fomenta l'associació d'idees del Vot NO, amb el PP. Segurament aquesta serà una altra estratègia que s'utilitzarà: associar el vot NO sobretot amb el PP, de manera que ERC, que és un partit molt més votat i amb molta més representació que el PP, queda clarament bandejat. No cal dir que aquesta estratègia informativa segueix fil per randa, l'estratègia referendària del PSOE (psc).

Faig una crida a que feu un seguiment diari dels TN de TV3 i d'altres cadenes, per tal d'ajudar a detectar aquestes manipulacions grolleres.

Per Catalunya, diguem No!