dilluns, 31 de juliol del 2006

El ridícul de TV3 amb l'ecspanyol

Que TV3 utilitza cada cop més l'ecspanyol és d'una evidència palmària. De forma més o menys subreptícia es va començar a introduir i ara és quasibé el pa nostre de cada dia. Penso que algú hauria de deixar d'exigir conselleries de Cultura i passar a exigir la Direcció General de la CCRTV, que no torni a passar com amb el gol que li marcaran al començament de la legislatura que ara s'esgota. Diguem-ho clar, la CCRTV, i particularment TV3, té una rellevància molt més gran que moltes de les conselleries, que la gran majoria. Ja ho he dit altres vegades, així com la marca Catalunya Ràdio és acceptable, considero horrorós, per ecspanyol i autonomista, tant la marca TV3 com C33. Si de mi depengués, el primer que faria seria canviar-los immediatament el nom. La proposta és la de passar a anomenar-los CAT1 i CAT2, tot i que, com no podria ser altrament, estic obert a propostes alternatives (1CAT, 2 CAT?).

Però tornem a l'ecspanyol. Deia que cada cop el sento més i és quelcom que m'indigna. Com m'indigna el gir copernicà que ha fet també en aquesta qüestió l'emissora Flaixbac. Els estudis d'audiència assenyalen que al Principat només entre un 3o i un 35% de ciutadans veuen i escolten regularment televisió en català. Després hi ha un altre terç, aproximadament, que ho fa de forma puntual (partits del Barça...). I finalment hi ha els irreductibles, aquells que ni que els matessin la mirarien. Vaja, és que ni se'ls passa pel cap.

Tenint present aquestes estadístiques, sembla que els caps de TV3 estiguin molt més pendent d'incorporar nous espectadors de llengua ecspanyola que no de mantenir la fidelitat dels catalanoparlants. Probablement, perquè aquesta la donen per feta. I per això ens tracten com a burros, a cops i empentes, mentre que perden el cul i es fan els oberts i tolerants amb qualsevol ecspanyolista del morro fort.

Ara mateix el programa Cantamania contempla tres modalitats diferents: la catalana, l'ecspanyola i l'anglesa o internacional. Senyal d'obertura de mires? I un bé negre! Novament submissió a una realitat que no es vol canviar o transformar (ja se sap, la vida són quatre dies, la família, les vacances, la hipoteca...). Algú ha vist mai cap programa de TVE, A3, Tele5, o Canal +, que tingui un comportament recíproc, i on l'ús del català estigui si més no tolerat o reconegut? Oi que no? Doncs ja hi som. Suposo que algú sortirà amb la tonteria de que així donem exemple, som més macos i ens anem a dormir més orgullosos. Doncs no, tu. L'autonomització de TV3 està donant-se a passos de gegant. Res de televisió nacional de Catalunya. Això ja és història....

Francament, TV3 amb aquesta política fa el ridícul. Com tot autonomista fa. Perquè vol nedar i guardar la roba. No comprenen la psicologia ecspanyola que és la de todos moros o todos cristianos i que per molt que et facis el simpàtic, mai seràs dels seus, si no renuncies a la teva identitat, és clar.

Per això exigeixo dels polítics patriotes que menys pidolar conselleries i més imposar gent ferma en els llocs claus, estratègics. Com al capdavant de la CCRTV, per exemple. Que no els marquin més gols.

6 Comments:

Anonymous Anònim said...

El que voste comenta, que nomes hi ha un terç de la audiencia que veu tele en catala es quelcom que es mes que bo o dolent, es un fet que cal acceptar perque el que no accepta la realitat s'exposa a que li exploti a la cara. Es la demostracio de que la integracio dels espanyols ha estat un fracas, i que es quelcom que cal oblidar. Ara el que ens tindria que preocupar es que els pocs mitjans en catala son publics, el que fa que si el govern passa a mans dels espanyols, cosa que ja ha passat, ens quedarem sense res. Ara nomes es cosa de temps. Farem alguna cosa? I no vull dir una manifestacio.

31 de juliol del 2006, a les 8:47:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Benvolgut "otro",

A banda de que em sembla que hauries hagut de triar una altre "nick" només em resta per dir qwue estic d'acord amb el que dius, pel que fa a què es fara, ja to puc dir ara "RES", com sempre, parlo com ja deus suposar de fer quelcom en la línia del que, entre línies, dius tu mateix, perquè de manifestos, memorials, discursos i coses semblants s'en faran a doll.

2 d’agost del 2006, a les 13:01:00 CEST  
Blogger Dessmond said...

TV3 va ser un altre dels regalets que va fer ERC als socialistes. I els socialistes, els que som majors d'edat, ja sabem com les gasten.

2 d’agost del 2006, a les 19:29:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

és cert, els majors d'edat sabem perfectament com les gasten els sociates, però el problema és que a esquerra tenim una colla que encara estan en el període de lactància, si més no se'ls veu moltes ganes de xuclar mamella, el problema és que semblen, com al altres partits, que estiguin enganxats a la cadira amb superglue, perquè ni amb parpalina hi ha qui els pugui treure, ara bé seguirem esforçant-nos-hi

22 d’agost del 2006, a les 0:47:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

Estic d'acord amb l'anònim, sempre que matisem que no tots els d'ERC semblen que vulguin mamar la mamella. Hi ha gent digna, com en Joan Tardà i en Joan Carretero, que no només ho són, sino que ho semblen. D'altres ho són però no ho semblen i n'hi ha uns tercers que ni ho són ni ho semblen. Per cert, de la quarta alternativa, que no hi siguin però ho semblin, és a dir, els autèntics fills de puta, políticament parlant, no se m'acut cap. O potser sí...

PD. Ara m'adono que potser als esmentats no els he fet un gran favor. Aniran a per ells, si no és que ja hi van.

22 d’agost del 2006, a les 12:59:00 CEST  
Anonymous Anònim said...

Pots estar tranquil amb els esmentats, ja fa temps que hi van per ells.

23 d’agost del 2006, a les 13:00:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home