divendres, 22 de setembre del 2006

CATALUNYA, UN PARC TEMÀTIC

La dependència d'Ecspanya, més exactament la nostra submissió al capitalisme ecspanyol, ens està condemnant a ser una àrea econòmicament de poc valor afegit, condemnada al turisme, com a monoactivitat econòmica, i amb una mà d'obra poc competitiva. Passarem a ser la Florida europea, o pitjor encara, el Cancún d'Europa. Què lluny queden els somnis de ser la Finlàndia del Mediterrani? Una societat amb una economia del coneixement, on la recerca punta i les activitats amb alt valor afegit havien de dur-nos als vagons de davant del tren d'Europa. Tot això s'està anant en orris. Aquí el que compta és la corrupció, les màfies, els cambrers, les putes, i ja comencem a aplaudir com a bon provincians, totes les Elvires Lindo del món. Som un part temàtic: Terra Mítica, Marina d'Or, Port Aventura ... fins i tot els ecspanyols ja s'apropien de la costa, com fa l'impresentable P.J. Ramirez i la seva piscineta de marres a l'illa de Mallorca.

Però això no és tot, encara ens falta veure algunes coses. Diu la dita que qui perd els orígens perd la identitat, doncs bé, fixeu-vos en les dues fotos adjuntes. Les he preses en plena Plaça Catalunya de Barcelona. Fixeu-vos que pels turistes, ja no existeix Figueres, sinó que, com diu el rètol, existeix Dali's City. Suposo que aviat Barcelona, que de facto ja ho és, es convertirà en Gaudi's City, en el millor dels casos. En el pitjor, serà Elvira Lindo's City o Carabanchel sur mer, atès que és el referent que els sociates volen per a la canalla del Cap i Casal. Cosmopolitisme made in Spain, sí senyor. Faltaria plus. Posats a desbarrar, què tal Tio Pepe's City (Cornellà) o Corbacho's Town (L'Hospitalet).

Bé, això ja passa de mida, si continuem així només ens quedarà convertir-nos en una reproducció de Racoon City, la ciutat original de Resident Evil, abans que un dels seus protagonistes es traslladés a Ecspanya a volar caps de garrulos ecspanyols. Clar que també es podria comparar amb Sin City (la ciutat del Pecat) o la més preocupant de Silent Hill.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Chaval,

Pues no te queda bilis que tragar...

¡Ánimo!

22 de setembre del 2006, a les 9:50:00 CEST  
Blogger Dessmond said...

Catalunya cada dia està més a prop de ser Terra d'Escudella que una altra cosa.

22 de setembre del 2006, a les 19:02:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home