dilluns, 9 d’octubre del 2006

O-O-OLEGUER !

El partit d'ahir de Catalunya contra la selecció basca, va ser un esdeveniment emocionant i l'únic que va fallar va ser el resultat final. Hauríem d'haver guanyat! Però bé, m'ho vaig passsar força bé. Sobretot quan vaig sentir que el nombre d'espectadors era de més de 56.000, mentre que a la selecció ecspanyola, tot just la van anar a veure uns 30.000 víkings que a més a més van gaudir d'allò més massacrant-la (2-0). Cal dir que curiosament, la selecció ecspanyola, que va jugar el dia abans, va comptar amb més jugadors catalans que mai: Puyol, Lluís Garcia, Cesc, Xavi, Capdevila, a més a més d'Albelda, i curiosament, també, no hi havia cap jugador basc.

Tot i això, la nostra selecció va plantar cara i en justícia hauria d'haver guanyat, però el futbol és així. Però si alguna cosa va quedar clara és que en el partit d'ahir es va elevar un jugador a la categoria de referent del futbol català. Em refereixo, és clar, a Oleguer Presas. El noi de Sabadell va rebre el suport massiu dels assistents que cridaven el seu nom sempre que tocava la pilota. Un noi que ha estat marginat de l'equip titular del Barça per raons poc clares i que ara veu com quan juga als camps ecspanyols és objecte de xiulets i insults. No sé si Rijkard era al Camp Nou ahir, però hauria de prendre nota de l'escalf de l'afició i de la seva identificació amb aquest noi.

Això al marge, el partit d'ahir va ser tota una reivindicació festiva i esportiva de primer nivell. Cal continuar la lluita sense pausa, i formar una selecció catalana realment tal, jo, modestament, aporto la meva llista de convocables (i si algú s'autodescarta, és el seu problema):

Entrenadors:
Raimon Domènech, Carles Reixach, Àngel Alonso, Llorenç Serra Ferrer, Pere Gratacós.
Jugadors:
Albelda, Albiol, Alvarez, Arnau, Belenguer, Capdevila, Celades, Cesc, Corominas, Crusat, Damià, Font, Gabri, Garcia (David), Garcia (Lluís), Garcia (Sergio), Gerard (Autet), Gerard (López), Guardiola, Hurtado, Jarque, Jofre, Jorquera, López (Jordi), Lopo, Luque, Monty, Molina, Morales, Navarro (David), Navarro (Fernando), Oleguer, Palop, Pinilla, Piqué (foto), Prats, Puyol, Quintana, Riera, Roger, Ros, Saltor, Sellarès, Serrano, Soriano, Tamudo, Torres, Valdés, Verdú, Vicente, Xavi, Xisco.

Com es pot veure, de gent no en falta.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Luque: "Mi país es España y mi región Cataluña"

http://www.e-noticies.com/actualitat/luque-mi-pa%eds-es-espa%f1a-y-mi-regi%f3n-catalu%f1a-10225.html

L'ex jugador internacional espanyol Albert Luque, que ahir va jugar amb la selecció catalana el partit contra Euskadi, va afirmar a El Larguero de la Cadena Ser que "Mi país es España y mi región Cataluña. Yo no confundo esos temas". Luque, que en l'actualitat està jugant de suplent al New Castle, després de passar exitosament pel Mallorca i per les categories inferiors del Barça, va respondre així a les pressions de José Ramón de la Morena que l'insistia en que s'havia posat a la foto radera del lema "Una nació, una selecció". De la Morena li va preguntar què en pensava sobre l'oficialitat de la selecció catalana i Luque va aclarir: "yo me siento español como el primero, pero también me siento muy orgulloso de ser catalán. Y como he tenido la ocasión de jugar con Cataluña, he jugado y he sudado la camiseta como el que más, como si me hubiera llamado España, la hubiera defendido igual". "Salí en la foto, porque me llamaron y me puse en la foto. Y nada más. (...) ¿Qué hago, me quito de la foto o qué hago? (...) No le dí importancia a la foto".

9 d’octubre del 2006, a les 15:53:00 CEST  
Blogger JOSEP said...

Veig que l'anònim no sap llegir. És normal. El llistat reprodueix els que podrien entrar. Si algú té problemes psicològics de doble personalitat (Pàtria gran, pàtria petita, etc.) que se'n vagi a la consulta. I si no els té, penso que tothom és necessari, ningú no és imprescindible. Qui vulgui jugar amb Catalunya, collonut, qui no, que es faci fotre mil vegades. Dit això, estic segur que en condicions d'igualtat, TOTS els jugadors catalans preferirien jugar abans amb Catalunya que amb la casposa Ecspanya. I si no, al temps.

9 d’octubre del 2006, a les 20:29:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home