dimecres, 20 de desembre del 2006

DESPOLITITZA QUE DESPOLITITZARÀS!
O quan els dinosaures al.lucinen mandarines

El vicepresident Carod acaba d’afirmar que cal despolititzar la llengua. Amb aquesta genial proposta, pretén ser més original que ningú. Déu ser l’únic polític en el món que considera que la llengua no és una qüestió política. Mare de déu senyor. També demostra que és un mal polític. On s’és vist que un advocat, o, encara més, un jutge, digui que cal desjudicialitzar res. Qui és l’inútil que es vol fotre pedres a la teulada? No veus que si despolititzes res, el que estàs fent tu és perdre poder, influència?

A veure si ens entenem. Els estats són cada cop més aparells culturals, on el component lingüístic és un element que remarca la diversitat considerada com quelcom posititu. Vull dir que els estats avui en dia estan renunciant a moltes competències de tall econòmic, militar, de justícia, etc., però en cap cas renuncien a les competències culturals, i dins de les culturals, a les lingüístiques.

Si això és tan clar, com pot ser que hi hagi un il.luminat que prediqui despolititzar la llengua catalana? Doncs, senzillament, perquè és una patata calenta que li fa nosa. Perquè no sap o no vol gestionar-la. Perquè no consulta amb el seu company de partit, Bernat Joan, si cal despolititzar la llengua? En Joan és l’autor d’un llibre clau: “Les normalitzacions reeixides” (Oikos Tau, 1996). Precisament, les tesis que s’hi defensen són tot el contrari de les que propugna l’il.luminat vicepresident.

En el fons del fons, el genial polític està cansat, rebentat i sap que ell tampoc pujarà al Montblanc, i opta per una mena de Let it be casolà.

Propugnar la despolitització de la llengua, és deixar-la a mans del mercat, de les dinàmiques socials. És com propugnar la desjudicalització dels conflictes socials. És un retorn a l’edat de pedra. És la renúncia a establir unes fites, uns objectius a assolir: és, en definitiva, pujolejar.

És acceptar acríticament la realitat social, i renunciar a transformar-la per tal que sigui quelcom millor del que vam rebre. És la política de l’acomodació, de la rendició més o menys maquillada.

Carod, tu despolititza… que nosaltres polititzarem, xato.

Etiquetes de comentaris:

9 Comments:

Anonymous Anònim said...

Hola Josep,
Jo no sóc en carallot, tampoc sóc polític, és a dir no pertanyo a la "classe" política, però si que crec que s'han de despolititzar els temes lingüístics, per tant, exigeixo que es reformi la constitució espanyola eliminant qualsevol referència a llengües i que es derogui tota la legislació espanyola que tracti d'aquestes qüestions. Què passa???? Perquè rius?????

20 de desembre del 2006, a les 19:51:00 CET  
Blogger JOSEP said...

Molt bo! S'agraeix el sentit de l'humor. Més seriosament, no us recorda aquesta estratègia de la despolitització a l'emprada per CiU durant els seus anys de govern respecte la Diada Nacional de Catalunya? Sembla que tocar cuixa desactiva la trempera militant, oi?

20 de desembre del 2006, a les 21:07:00 CET  
Blogger Dessmond said...

Josep,
Un "recient operat" com tu hauria d'escriure sobre la pau al món, la joia de viureo sobre una posta de sol, en comptes de tocar temes tan sensibles.
En Carod s'està presentant com un autèntic mestre, però encara no sabem ben bé del què.
Sort que és filòleg el vice!. El Miami Vice.

20 de desembre del 2006, a les 23:12:00 CET  
Anonymous Anònim said...

"no us recorda aquesta estratègia de la despolitització a l'emprada per CiU durant els seus anys de govern respecte la Diada Nacional de Catalunya? Sembla que tocar cuixa desactiva la trempera militant, oi?"

Josep, ets un bon jan, ja que dones per cert que abans en tenien de trempera militant, quan per a la majoria només era el medi d'arribar a la cuixa, fes un repàs de curriculums, quants tenen una carrera professional de la que viure????

20 de desembre del 2006, a les 23:22:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Ben retrobat. Veig que l'operació no t'ha afectat gens i segueixes amb la teva idiosincràsia de sempre. Ho cel.lebro.

Observo també que continues fent el mateix: quan ERC fot la pota (i van ...) tú fas una crítica personalitzada en Carod i recordes lo malament que ho feia CiU i Pujol. Invariablement.

Suposo que és aquesta sang tan "roja" que tens. Igual que el Tardà que diu:

"Ja hem dit més d'una vegada que, a diferència de CiU, nosaltres no som políticament bisexuals, sinó que només podem tenir relació amb l'esquerra espanyola, a diferència del nacionalisme conservador""

El que no acaba d'explicar és el tipus de relació sexual que tenen, però jo diria que és clarament sodomita. I el PSC-PSOE és el que bufa al coll d'ERC!

Per cert, ja que parlem de Carod, quina cara devia posar quan va saber que una de les responsables d'una de les portades més glorioses de la Razón havia estat fitxada per Montilla?

Té la recordo:

http://photos1.blogger.com/blogger/2786/1634/1600/razoncarod.jpg

No sé noi, però jo crec que això (les humiliacions i enculades quasi diàries) no ho podran aguantar quatre anys els militants / votants independentista de veritat (a no ser que en visquin).

Bé, que et milloris!

20 de desembre del 2006, a les 23:55:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Però posats a comentar de claracions de Carod, m'agrada més aquesta (treta del SingularDigital de CiU). Ull, el millor està al final. Ciudadanos està fent bé la feina.

El vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, ha deixat clar que "la defensa dels interessos específics de Catalunya" en l'àmbit internacional es farà en col·laboració amb el Ministeri d'Exteriors del govern espanyol. Carod ho ha anunciat en un dinar amb el cos consular de la Unió Europea a Barcelona.

Altrament, Carod ha expressat la intenció de l'executiu de reconvertir les oficines de diferents organismes oficials a l'exterior en Delegacions de la Generalitat. Ha especificat però que les relacions de Catalunya amb les institucions comunitàries no dependran de la seva conselleria, sinó del Departament de la Presidència que encapçala José Montilla.

Val a dir que Carod s'ha dirigit als cònsols en català encara que, al final, ha resumit la seva intervenció en castellà en atenció als diplomàtics que no dominen la llengua catalana.

21 de desembre del 2006, a les 0:10:00 CET  
Blogger JOSEP said...

Gràcies, de nou, pels vostres ànims. De fet no va ser una operació important. Però ja ha passat (bé, no del tot, encara m'han de treure els punts). El que importa és que com que estic de baixa, tindré molt de temps per llegir, jugar i ... bloquejar. No és una amenaça, però, tinc moltes idees que em volten pel cap.

Dit i fet, les declaracions del meu conciutadà Tardà són per llogar-hi cadires. Els de l'Opus el deuen d'estar aplaudint fins a trencar-se les mans. Patètic, i el que és més preocupant, que sembla talment un marcià, si més no en aquesta matèria.

Sobre les relacions internacionals, segons sembla, en Montilla ho vol controlar tot: la cultura, la diplomàcia... No arribarà a tot. Ara, i suposo que durant el primer any, tot és nou i li fa il.lusió obrir totes les capses de regals. Quan passin els mesos i els marros li comencin a esclatar a la cara o a les mans, ja se'n distanciarà, ja.

21 de desembre del 2006, a les 0:36:00 CET  
Blogger Un indígena said...

Bé, això forma part de l'abaixada de pantalons nacional que està protagonitzant ERC. Per cert, que la CCRTV l'anomeni vicepresident s'entén però, la resta, en nom del rigor, l'hauríem d'anomenar conseller (de la Vicepresidència). O al conseller d'Agricultura l'anomenes agricultor?

21 de desembre del 2006, a les 10:36:00 CET  
Anonymous Anònim said...

Com anem? Millor? Espero que sí,

Volia comentar una notícia molt recent que potser t'ha passat despercebuda, encara que no ho crec.

En varis dels teus posts has fet referència al pacte de PSC i CiU a Cornellà on vius, i com CiU té només les maries i està entregada. Aquest exemple el fas servir sovint com a mostra de la claudicació de CiU.

Sabràs doncs, que a Sant Just, el tripartit municipal (PSC, ICV, ERC) ha trencat ja que ERC diu no estar content amb la regidora d'urbanisme, una tal Ana Hernández. M'agradaria conéixer la teva opinió sobre certs aspectes d'aquesta interesant notícia.

1) Tu creus que el fet que vinguin aviat eleccions i calgui diferènciar el producte no té res a veure en aquest trencament, i després tornarà el tripartit a Sant Just? Ostres, ara que hi penso, això ja ha passat força recencenment a nivell de comunitat autònoma!

2) Si CiU són un venuts i gestionaven les maries a Cornellà, ERC que a Sant Just tenia Serveis Personals, Esports, Participació Ciutadana i Cultura, que és? I no parle ja de BCN?

3) Aquesta Hernández deu ser de dretes, perquè viu en una caseta amb minyona i porta els fills a l'elitista Col.legi Alemany. Tú en saps alguna cosa més d'ella?

Ah, i la darrera tot i que no té reus a veure. Què et sembla que Montilla, Carod i Saura portin junts l'ofrena a Macià?

Bones festes.

24 de desembre del 2006, a les 14:47:00 CET  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home